Send e-mail

kontakt@legebyen.dk

Ring til os:

tlf.: 72 622 630

Åbningstider:

Hverdage 8:30 - 15:30

En spilanmeldelse af Anti-Virus IQ-spillet

"Umiddelbart lyder 60 udfordringer måske ikke af så meget, men det vil kræve en del, hvis man kan huske alle 60 løsninger, så flere af udfordringerne kan sagtens prøves igen og igen..."

Anti-Virus IQ-spil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 5 – 15 min. | Spillere: For 1 spiller | Udfordringer: 60 stk. i 5 sværhedsgrader

“Hvor lang tid et spil varer er meget afhængig af personen, der spiller og hvilken sværhedsgrad man kaster sig ud i. Selvom det er et singleplayer spil, bliver folk omkring ofte fanget lidt i det og man kan have svært ved at få lov at løse udfordringen helt selv, uden andre kommer til at ”blande sig” – hvilket jo er et godt tegn på, at det fanger opmærksomheden og giver alle lyst til at finde løsningen…”

IQ-spil for 1 spiller

Anti-virus er et singleplayer game, der består af en kvadratisk spilleplade, 11 ”brikker” og et spillehæfte med 60 udfordringer.

Spillet er fra samme udvikler som Quadrillion og minder meget om dette.

Spillepladsen er udformet med huller og riller, hvilket passer med bunden af de 11 brikker. Der er 2 hvide brikker, som fungerer som en slags forhindring på spillepladen. Disse brikker kan flyttes rundt, og sættes præcist der, hvor spillehæftet beskriver.

I modsætning til Quadrillion kan man ikke selv bestemme, hvorledes man vil bygge spillepladen op, men skal bruge spillehæftet til dette.

I hæftet er der 60 udfordringer, som er delt ind i forskellige sværhedsgrader – bagerst i spillehæftet er løsningen på alle udfordringerne.

Umiddelbart lyder 60 udfordringer måske ikke af så meget, men det vil kræve en del, hvis man kan huske alle 60 løsninger, så flere af udfordringerne kan sagtens prøves igen og igen – særligt de sværeste.

Den røde brik er ”virusset”, som man skal forsøge at få ud af spillepladen via det ene hjørne, som har en åbning. Brikkerne kan flyttes diagonalt i begge retninger, men ikke horisontalt og vertikalt.

For at klare udfordringen skal man flytte brikkerne i rillerne på spillepladen på en måde, så den røde brik ender med at kunne komme ud ad åbningen på spillepladen. 

Vores vurdering af Anti-Virus spillet

Spillet anbefales fra 8 år og opefter. Min datter på 12 år genkendte ret hurtigt spillet fra SFO’en – dog med et andet udseende, hvor det var biler og ikke brikker, der skulle flyttes.

Min vurdering er, at børn fra ca. 6-årsalderen og opefter sagtens kan spille – måske endda før endnu, hvis man har et barn, som er dygtig matematisk/logisk.

Hvor lang tid et spil varer er meget afhængig af personen, der spiller og hvilken sværhedsgrad man kaster sig ud i.

Selvom det er et singleplayer spil, bliver folk omkring ofte fanget lidt i det og man kan have svært ved at få lov at løse udfordringen helt selv, uden andre kommer til at ”blande sig” – hvilket jo er et godt tegn på, at det fanger opmærksomheden og giver alle lyst til at finde løsningen.

Vi bøvlede lidt med selve spillepladen og brikkerne, når de skulle flyttes rundt. Brikkerne er lavet således, at man kan få fingrene ned i dem, og på den måde skubbe dem rundt.

Men samtidig skal man passe på, at man skubber dem helt rigtigt, da de ellers vil tippe og dermed ikke kan flyttes. Det var umiddelbart det eneste irritationsmoment for os i spillet.

Spillepladen har en fin størrelse til, at man kan tage det op i hænderne og sidde med, hvis man ikke vil sidde ved et bord og spille. Et spil der bestemt træner koncentrationsevnen og udfordrer den matematisk/logiske tænkning.

– Joan Frederiksen

Joan Frederiksen

Familien Frederiksen. Vi er en familie med mor, far og 2 piger på henholdsvis 13 og 14 år. Vi voksne har altid været glade for at spille brætspil, kort- og terningspil i alverdens udgaver. Det har vi givet videre til vores børn. Dette ses bl.a. når man kigger i et af vores klædeskabe, som ikke bliver brugt til tøj, men til alle de mange spil, vi ejer – og der kommer jævnligt flere til.

Derudover har vi voksne også meget ofte spille-aften med forskellige hold venner, hvor det kun er os voksne, der spiller. Det betyder, at der er flere forskellige slags spil, vi spiller meget, afhængigt af om det er sammen med børnene eller sammen med vennerne.

Det vigtigste for os ved et godt spil:

Nemt at lære – hvis det tager for lang tid og bliver for besværligt at lære reglerne for et spil, så når vi at give op inden vi er kommet i gang, og begynder måske i stedet at lave vores egne regler.

Underholdende – et spil skal for os give et smil på læben, derfor kan vi godt lide spil, hvor vi kommer lidt på glatis og kan grine (kærligt) af hinanden.

Udfordrende og alsidigt – et godt brætspil udfordrer os på flere parametre. Vi kan godt lide at skulle tænke lidt kreativt, få forskellige udfordringer/opgaver og bruge både krop og hjerne til at gennemføre spillet. De bedste spil er så alsidige, at alle har hver deres force, uanset hvad man hver især er god til.

Yndlingsspil:

Hint,

Cranium,

7 Wonders: Duel,

Skal vi vædde

Sequence.

Skriv et svar