Send e-mail

kontakt@legebyen.dk

Ring til os:

tlf.: 72 622 630

Åbningstider:

Hverdage 8:30 - 15:30

En spilanmeldelse af Havforskerne historiespillet

"Vores 5 årige pige, elsker dette meget simple spil, fordi det er på mange måder kombinationen af huskespil og puslespil. Havforskerne er så simpelt, at børn kan spille det med andre børn, uden forældrenes indblanding..."

Havforskerne spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spilletid: Ca. 15 min. | Spillere: For 2 – 4 deltagere.

“Det er enkelt at gå til, der er ingen svære regler og det har en tilpas spillelænge så både forældre og børn finder det sjovt og hyggeligt. Et spil tager typisk 10 min afhænigt af antallet af spillere. Der kan være mellem 2 og 4 spillere, hvilket virker helt optimalt for den yngre aldersgruppe, så de ikke skal forholde sig til for meget…” 

Tag med på eventyr på havets bund

Tag med havforsker-børnene på et lille eventyr, på bunden af havet. I vores lille familie, har vi taget snorkel og dykkermaske på, og testet Havforskerne.

Havforskerne er en del af “Story Game” -serien fra Tactic, hvor hvert spil består af både et spil og en hyggelig børnebog. Der er sammenhæng mellem spillet og børnebogen, så børnene oplever at kunne bevare fantasiverdenen fra spillet, over i bogen – eller omvendt.

Bogen er et fint lille eventyr om 2 børn, 1 hund og mormors dag på stranden, hvor de udforsker havet. Bogen har rigtig mange fine illustrationer og en tilpas længde, til at kunne fastholde børnene.

Om producenten Tactic

Tactic er producenten bag havforskerne. Det er et finsk firma som har udviklet og produceret spil i mere end 50 år. Spillene er i en høj kvalitet og de fleste af deres udgivelser er hurtigt blevet meget populære.

Tactic bestræber sig på, at udvikle og lave spil som samler familien og vennerne til en hulens masse sjove, udviklende, spændende, udfordrende og hyggelige timer sammen.

Havforskerne æsken indeholder

6 puslespil på hver 6 brikker.

1 terning

1 sæt klistermærker

1 sæt regler 

1 bog 

Forberedelser

Placerer klistermærkerne på alle terningens sider.

Tag det antal puslespil, som der er spillere, resten skal ikke bruges.

Tjek at farverne på de puslespil-brikker i skal bruge, passer med de rammer I har valgt.

Alle puslespilsbrikkerne ligges med bagsiden opad midt på bordet og blandes.

Om Havforskerne spillet

Puslespillene er på 6 brikker og hvert puslespil, har sin egen farveramme, der passer til de rammer der medfølger. Puslespillet med den gule farveramme i siden, passer dermed ned i den gule udenoms-ramme og på samme vis med blå, lilla og orange.

Spillerne kaster terningen og tager en brik, som matcher symbolet på terningen.

Hvis det er spillerens første brik, skal spilleren tjekke at ingen andre samler på puslespillet med samme farveramme.

Har spilleren allerede en brik, som passer I farven, skal spilleren beholde den.

Hvis spillerens nye brik har en forkert farve, vises den til de andre spillere og lægges tilbage med bagsiden opad. Får spilleren et symbol,  som du allrede har, skal den ligges tilbage med bagsiden opad.

Den der først får samlet sit puslespil vinder.

Vores vurdering af Havforskerne

Vores 5 årige pige, elsker dette meget simple spil, fordi det er på mange måder kombinationen af huskespil og puslespil.

Det er enkelt at gå til, der er ingen svære regler og det har en tilpas spillelænge så både forældre og børn finder det sjovt og hyggeligt. Et spil tager typisk 10 min afhænigt af antallet af spillere. Der kan være mellem 2 og 4 spillere, hvilket virker helt optimalt for den yngre aldersgruppe, så de ikke skal forholde sig til for meget.

Havforskerne er så simpelt, at børn kan spille det med andre børn, uden forældre indblanding.

Den medfølgende bog er helt perfekt og underbygger hele spillet historie. Den er tilpas lang og fantasifuld til at kunne fastholde de yngste læsere og spillere.

Vi finder tit spillet frem, og tager gerne 2-3 spil fordi de er simple og hurtige. Terningen er stor, hvilket er meget nemmere for små børn af administrere med deres små hænder, og så bliver den ikke så nemt væk.

Alt I alt er dette spil, helt perfekt til de yngste børn, som er ved at lære at spille. Hele spillet ver bygget op, så det  er perfekt til første gangs spillere og der mange rigtig fine og gode overvejelser bag dette spil.

Der findes yderligere tre spil i serien af historiespil fra Tactic. Det startede med spillet Tabt & Fundet, som blev nomineret til Guldbrikken i 2018 for Årets Børnespil og siden da, er serien altså blevet udvidet med tre andre spil, hvor Havforskerne er det ene. Se hele serien af Tactics historiespil her!

– Tine Rasmussen

Tine Rasmussen

I vores lille familie, bruger vi at spille som et pusterum. Vi kommer ned i gear, er nærværende og er i interaktion med vores børn. Særlig Agnes elsker efter en dag i børnehaven, at komme hjem og spille, det er tidspunktet hvor hun får afklimatiseret børnehave high-arrowsel til hjemme-lowarrowsel. Det kræver selvfølgelig noget engagement fra os forældre og det ville uden tvivl, være nemmere at stikke dem ipaden. Men jeg er selv, begyndt at glæde til at komme hjem og spille. Imens vi spiller, har vi ofte en dialog om hvordan dagen har været. Agnes elsker særligt: Hvem er hvem, Spejlæg og Ludo. Vi voksne spiller mest: Partners, Sequenze og 10phase.

Skriv et svar