JEG ER Junior Alias spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende spil på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 5 år | Spilletid: Ca. 15 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere

Afslapning og familiehygge

I de mange skønne juledage, med afslapning, nærvær og familiehygge, har vi testet og spillet familiespillet; JEG ER Junior - Alias for Legebyen.dk

I følge Wikipedia blev Alias opfundet i starten af 90'erne og introduceret på brætspilmarkedet af den finske forfatter og komponist Mikko Koivusalo. Det originale Alias brætspil - der netop har haft 30 års jubilæum - blev voldsomt populært i Finland, og simpelthen revet ned af hylderne, hvorfor originalspillet sidenhen er blevet videreudviklet, til mange nye varianter.

I dag kan man bl.a. få Party Alias, Terning Alias, Børne/Junior Alias, Families Alias osv. Find udvalget af Alias spil hos Legebyen.dk - klik her!

Børne Alias blev i 2015 nomineret til "Guldbrikken" -prisen som årets børnespil, men vandt ikke kategorien. Spillet blev dog kåret til Årets Spil af Index Retail kæden samme år, en spilpris der ikke tæller helt så højt.

Lidt mere om producenten Tactic

I mere end 40 år har den finske brætspilsvirksomhed Tactic forsynet forbrugerne med innovative højkvalitets produkter, der er blevet meget populære. Det er en af de stærkeste, mest produktive og hurtigst udviklende aktører på markedet for brætspil I Europa.

Der er sat fokus på at producere underholdende spil, som danner ramme om ægte glæde og samvær, og som bidrager med meningsfuldt indhold, ved forskellige selskabelige sammenkomster.

JEG ER Junior - Alias spillet indeholder

  • 180 "JEG-ER Junior" kort
  • 20 Rykkekort
  • 4 Brikker
  • 1 Timeglas
  • 1 Spilleplade
  • 4 Pandebånd
  • Danske regler

Om JEG ER Junior - Alias spillet

JEG ER Junior - Alias går ud på, at hver spiller får placeret et billedekort i pandebåndet, så det kun er synligt for modspillerne. Derefter skal modspillerne forklare, hvad kortet på spillerens pandebånd er, uden at sige ordet.

Gætter spilleren det inden tiden i timeglas det er løbet igennem, må spilleren trække et rykkekort og rykke sin brik hen til den diamant som er afspejlet på kortet. Gætter spilleren det ikke, indenfor tidsrammen skal spilleren blive stående.

På denne måde skiftes alle spillerne, til at være dem der forklare ordet og dem der skal gætte ordet.

Den spiller der først kommer i mål, har vundet.

Voksenperspektiv på JEG ER Junior - Alias

Spillet har mange forskellige kort, som er i forskellige sværhedsgrader. Eksempelvis; Professioner, Dyr, Skeletter, Madvare m.f. Fordi kortene har så mange forskellige sværhedsgrader, er det nemt at vurdere og udfordre børnene, afhængigt af kompetencer, udvikling og alder.

Spillet er med til, at udfordre børne til at tænke kreativt og anderledes men stadig kunne formidle ordet, uden at sige det konkrete ord. Vi har særligt brugt spillet til, at have fokus på bogstavs-lyde, fordi det er en stor interesse for vores datter fra 2015.

Spillet formår på mange måder, at kunne udfordre børn på eksempelvis koncentration, paratviden, reflektion, kreativitet, bogstavslyde mm.

Det er nemt, at få tilrettelagt spilet på det niveau som passer til barnet og det man har for øje, at barnet skal have ud af det.

For de mindste børn kan ledetråden eksempelvis være "Det er et lille dyr og det rimer på hus" Simpelt men stadigvæk, så barnet får lov til at tænke og prøve sig frem på, hvad der dog kunne rime på hus?

Børneperspektiv på JEG ER Junior - Alias

"Spillet er sjovt og der bliver grint meget i spillet, særligt når modspilleren gætter helt forkert".

"Kortene er rigtig fint illustreret og der mange forskellige".

"Det lidt ærgerligt, at spillerne ikke kan slå hinanden hjem og/eller er mere spænding i spillet".

Familiens oplevelse af JEG ER Junior - Alias

Der kan i spillet kun være mellem 2 og 4 spiller, pågrund af pandebåndene og brikkerne. Men vi har op til flere gange, spillet i hold mod hinanden, hvilket giver mulig for flere spillere.

Spillet anbefales fra 5 år og op efter, hvilket vi faktisk er helt uenig i. Spillet kan spilles med børn allerede fra omkring 3 års alderen, afhæning af hvilket sværhedsgrad kortene har.

Spillet er sjovt, udfordrende og lærerigt. Det sætter også de voksne igang med at tænke kreativt og nogle gange ud af boksen. Spillet kan bruges på mange niveauer og ofte med øje for lige det der pt, rør sig i barnet eller i børnegruppen.

Vi har haft mange hyggelige timer som familie, hvor vi har spillet det. Spillet tager op til 15 minutter og det er en perfekt tidshorisont at kunne fastholde især de mindre børn.

Vi elsker JEG ER Junior - Alias, og bruger det både som leg/underholdning og som lærings redskab for både de små og de store :-)

- Tine Rasmussen

Læs flere Alias spilanmeldelser...

Læs spilanmeldelsen af Det Originale Alias her!

Læs spilanmeldelsen af Alias: Mænd Imod Kvinder her!

Læs spilanmeldelsen af Late Night Alias her!

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilTactic

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen