Send e-mail

kontakt@legebyen.dk

Ring til os:

tlf.: 72 622 630

Åbningstider:

Hverdage 8:30 - 15:30

En anmeldelse af Kinetic Sand legetøjet

"Herhjemme har vi leget med det magiske sand mange gange efterhånden. Når det bliver pakket væk, så betyder det bare, at det bliver flyttet til modsatte ende af spisebordet..."

Kinetic Sand anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: 98% sand – 2% bindemiddel (glutenfri og fri for skadelige og allergifremkaldende stoffer) | Mærkning: CE-godkendt | Mærke: Kinetic Sand

“Herhjemme har vi leget med det magiske sand mange gange efterhånden. Når det bliver pakket væk, så betyder det bare, at det bliver flyttet til modsatte ende af spisebordet. Kinetic Sand er lavet af 98% sand og 2 % polymer. Det er sådan Kinetic Sand får konsistens som almindelig vådt sand, som det man oplever på stranden. Det er helt genialt til at stimulere den taktile sans (følesansen) og sandet føles så behageligt, at det kan virke afslappende, efter vores mening…” 

En anmeldelse af det magiske sand, Kinetic Sand

Wow, se lige det smarte og populære kinetiske sand, som vi har fået fingrene i.

Med Kinetic Sand kan I nu lege med sand indenfor.

Vi har været så heldige, at få lov til at se nærmere på det populære Kinetic Sand. Jeg var utrolig spændt på at modtage sandet, jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente.

Min viden omkring Kinetic Sand var ikke særlig stor, jeg vidste bare at disse sæt skulle kunne gøre det muligt, at bygge et sandslot indenfor, uden at der ville være sand i hele huset.

Da vi modtog sandet fra Kinetic Sand, var der forskellige sæt. Der var sæt, hvor der fulgte en bakke med, så man nemt kunne bygge i bakken og på den måde holde styr på sandet og så var der forskellige poser og små bøtter, hvor der var sand i forskellige farver. 

Hvad er Kinetic Sand?

Kinetic Sand er på en måde sand, som er magisk. Sandet virker vådt og klistret uden overhovedet at være det. 

Det er faktisk svært at forklare, det bør opleves. – Helt ærligt så bør I prøve.

Det er sjovt at røre ved og bygge med og man bliver slet ikke beskidt. 

Med Kinetic Sand kan børnene nu lege med vådt sand, uden at de skal have termotøj, regntøj eller gummistøvler på.

Det magiske sand tørrer ikke ud og legen kan derfor nemt fortsætte i årevis, uden at sandet ændrer konsistens.

Vi har haft det rigtig sjovt, mens vi har set nærmere på det magiske sand. Det fangede med det samme interessen hos hele familien og i løbet af kort tid var storebror på 15 år, lillebror på 1,5 år og jeg selv i gang med at undersøge, lege og bygge. 

Kinetic Sand henvender sig til børn fra 3 år og opefter. Jeg lod dog min yngste søn deltage i legen, da han hele tiden var under opsyn. 

Hvad er Kinetic Sand lavet af? 

Kinetic Sand er lavet af 98% sand og 2 % polymer. Det er sådan Kinetic Sand får konsistens som almindelig vådt sand, som det man oplever på stranden. 

Når børn leger med Kinetic Sand, så kan man ikke undgå at man får lidt på bordet eller på gulvet, det gjorde vi ihvertfald. Her er det virkelig smart, at man bare kan tage en klump af sandet og duppe ovenpå det man har tabt, så samles det igen. 

Sandet kan uden problemer bruges igen og igen, det tørre ikke ud eller ændre konsistens. Man skal ikke tilsætte vand, skulle man alligevel komme til at gøre det, så kan man fordele sandet på en bageplade (skal ikke i ovnen) eller et bræt og lade det tørre, så kommer det tilbage til den rigtige konsistens igen.

Er Kinetic Sand giftigt? 

Nej, Kinetic Sand er ikke skadeligt eller giftigt. 

Da vi modtog sandet og jeg så, hvor mange forskellige farver det var i, så tænkte jeg straks at det var fyldt med gift. Jeg går meget op i, at mine børn kun præsenteres for ordentlige produkter, som ikke er giftigt eller skadeligt, så jeg undersøgte selvfølgelig sagen nærmere. 

Kinetic Sand er selvfølgelig CE-mærket, men derudover er det også glutenfrit og allergivenligt. Det er grundigt testet af relevante, internationale og nationale myndigheder og fuldstændigt godkendt til børns leg. I skal derfor ikke være nervøse for at lade børnene lege med det spændende sand.

Hvordan er konsistensen på Kinetic Sand? 

Konsistensen på det magiske sand er svær at beskrive, det er nyt, anderledes og spændende at røre ved. Det føles levende når man har det i hænderne. Det er virkelig noget alle bør prøve. 

Da mine drengene fik sandet i hænderne for første gang, var det tydeligt at de begge to var overrasket over konsistensen og lige skulle se det an. Villads på 1,5 år grinte rigtig meget, når sandet løb ned mellem fingrene på ham.

Det er helt genialt til at stimulere den taktile sans (følesansen) og sandet føles så behageligt, at det kan virke afslappende, efter vores mening. 

Det magiske sand kan påvirkes af meget varmt eller fugtigt vejr og det kan blive mere klistret. Hvis man oplever det, så skal sandet blot lægges til tørre på en bageplade (skal ikke i ovnen) eller et bræt i et par timer og derefter kan legen fortsætte igen. 

Hvis du derimod oplever, at sandet virker lidt hårdt, så skal man bare bruge lidt tid på at massere og ælte det blødt igen. 

Hvordan opbevares Kinetic Sand?

Det anbefales, at man opbevarer det magiske sand i en beholder/bøtte med låg, så det ikke udsættes for fugt. 

Vi har opbevaret noget af vores i plastikposer med en knude på og det fungerer rigtig fint. Det er heldigvis ikke et stort problem, hvis sandet bliver fugtigt, så skal det blot tørre et par timer og så fungerer det som nyt igen. 

Det er virkelig et helt særligt og unikt produkt. 

Vores oplevelser og meninger om Kinetic Sand

Mine forventninger var ikke høje, da jeg ikke kendte til produktet, men nu efter at have haft det i hænderne, så er jeg virkelig positiv. 

Der er virkelig mange timers sjov underholdning i Kinetic Sand. Nu kan børnene lege med sand hele året rundt, også i vinterhalvåret, uden at være ude i regnvejr og uden at fryse. 

Det magiske sand, fangede med det samme interessen hos begge mine drenge og også hos mig selv, jeg var også nødt til at prøve at bygge et sandslot. 

Tiden fløj afsted, mens vi byggede og undersøgte de forskellige sæt. 

Vi byggede små sandslot, forskellige dyr med de medfølgende sandforme og så prøvede vi også at bruge nogle af vores sandforme ude fra sandkassen. Det fungerede rigtig godt og åbnede mulighederne for at bygge andre og flere figurer.

Udover at bygge forskellige figurer, så kombinerede vi også vores leg med nogle dyrefigurer fra Papo.

Med det blå sand legede vi, at vi lavede en by under havet, hvor de forskellige havdyr levede og svømmede rundt omkring det flotte slot. På den måde kunne vi snakke om farver, dyr og ved hjælp af fantasien og kreativiteten kunne vi finde på spændende historier og nye byggeprojekter.

Hos Legebyen.dk er der mange forskellige muligheder for at købe Kinetic Sand, de har store og små sæt og sandet kan købes i flere forskellige farver. På den måde bliver legen og byggerierne aldrig kedelige. Når først børnene har prøvet at bygge med Kinetic Sand, så skal det ikke pakkes for langt væk, for det skal hurtigt frem igen. 

Herhjemme har vi leget med det magiske sand mange gange efterhånden. Når det bliver pakket væk, så betyder det bare, at det bliver flyttet til modsatte ende af spisebordet. 

Det kan simpelthen ikke svare sig, at pakke det længere væk. 

Min ældste søn har særlige behov og jeg har nu set, at han virkelig slapper af, når han sidder med det magiske sand. 

Sandet er en god aktivitet, hvor flere børn kan lege og bygge sammen, dog kan det også skabe glæde hos et barn, som gerne vil lege alene og fordybe sig i sit eget byggeri. 

Kinetic Sand kan klemmes, formes og modelleres, en perfekt aktivitet til børn, som elsker at udforske, skabe og lære. 

Sandet kan formes så det beholder formen, det er derfor let at bygge et sandslot eller figurer med sandforme, slip fantasien og kreativiteten løs og se hvor det fører jer hen. 

Kæmpe anbefaling herfra!

Det magiske sand skal virkelig opleves, det er virkelig pengene værd og det giver hele familien en ny og anderledes oplevelse. 

Kinetic Sand er et unikt og spændende produkt, som ikke kan sammenlignes med andet legetøj. 

Når I tager sandet op i hånden, så løber det ud mellem fingrene på en skøn, sjov, anderledes måde, lidt ligesom slim, men bare uden at være slimet og uden at klistre fast til andet end sig selv. 

Med Kinetic Sand vil I opleve en ny spændende måde at være kreativ på, endda uden at blive beskidt. Herhjemme er sandet er kæmpe hit! 

Vi elsker den taktile stimulering som sandet giver og det er dejligt at have en god aktivitet, som er oplagt til at skabe en rolig, koncentreret og hyggelig stund med sanselig leg for hele familien. 

Jeg nyder når vi kan lave noget kreativt og hyggeligt sammen alle tre, på trods af vores aldersforskelle. 

Jeg vil helt sikkert anbefale andre at købe Kinetic Sand, det vil skabe så meget glæde og det er virkelig en oplevelse, at bygge og forme med sandet.

Hvis I vælger at købe æsken, hvor der medfølger en bakke og nogle forme, så vil jeg anbefale at I køber en stor pose sand i samme farve, da der ikke er ret meget sand i dette sæt.

På mine billeder kan I se, at det er svært at se forskel på vores byggerier og formene. Sandfigurerne bliver nemlig virkelig flotte, hvilket hurtigt giver børnene en succesoplevelse og de vil på samme tid styrke deres finmotoriske færdigheder.

Firmaet bag Kinetic Sand

Spin Master som er producenten bag det magiske sand, blev grundlagt i Canada i 1994 af barndomsvennerne Ronnen Harary og Anton Rabie, kort efter eksamen fra Western University.  

Ben Varadi, en tidligere klassekammerat til Anton, sluttede sig til dem samme år. 

Spin Master er vokset markant siden starten og omdannet fra en lille, enkelt produktoperation til et førende globalt børneunderholdningsfirma med en alsidig portefølje af innovative legetøj, underholdningsfranchise og digitale spil.  

27 år senere er Spin Master et børsnoteret selskab med 28 kontorer over hele verden og tæt på 2.000 ansatte. 

I dag ses deres spændende produkter med kinetisk (magisk) sand i mere end 190 lande.

– Carina Lund

Carina Lund

Jeg hedder Carina og er 33 år.
Jeg er uddannet lægeeksamineret kosmetolog og hudterapeut.
Jeg er Mor til to fantastiske drenge, Marcus på 15 år og Villads som er født i dec. 2019.
Marcus er født med autisme og andre vanskeligheder, og af den grund har jeg hjemmetrænet og hjemmeundervist ham på fuld tid i 9 år nu.
Jeg har derfor fået en stor viden omkring udviklingen af hjernen og den motoriske udvikling.
Jeg er alene med drengene og vi bor i det dejlige Nordjylland.
Vi nyder tiden sammen om Marcus’ undervisning og træning, samt elsker at bruge fritiden på at bage, lege og være kreative.
Børnene og jeg anmelder og tester legetøj, fordi vi gerne vil guide andre forældre til at vælge det rigtige legetøj og til at tænke kreativt og ud af boksen.

Skriv et svar