LogiKit spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende spil på Legebyen.dk!

Alder: Fra 3 år | Spilletid: Ca. 15 min. | For 1 - 2 deltagere

"LogiKit er et sjovt og anderledes spil, som både børn og voksne kan lære noget af!"

Udpakning af spillet

Udpakningen af spillet er overstået forholdsvis hurtigt, og man kan derfor gå i gang med det samme. LogiKit indeholder 16 “opgavekort”, eller spilleplader om man vil, og en kasse med en lille magnetisk stift på en snor (det er vidst den nemmeste måde at forklare denne ting på - se eventuelt billederne :)). Når man skal spille spillet, tager man én af spillepladerne og fører ind i kassen. Der er i kassen ni felter og inde i kassen er også 12 små magnetkugler, som man skal flytte med magnetstiften.

Gennemgang af spillets regler

LogiKit skriver selv, at det er beregnet for børn i alderen 3-8 år, men at det sagtens kan bruges til mindre børn - dette kan vi bekræfte :). Det er som en række andre spil vi har haft fornøjelsen af, ikke helt til at bestemme om LogiKit er et spil eller om det mere er en form for læringsværktøj. Jeg vil dog tillade mig at kalde det et spil, da det også er den betegnelse de selv bruger.

Når man vil i gang med LogiKit, så skal man vælge én af de 16 spilleplader. Alle spillepladerne er forskellige og jeg vil også mene, at de har forskellig “sværhedsgrad”. På hver spilleplade er der 9 felter, som har forskelligt indhold.

Vi oplevede i hvert fald, at nogle af pladerne var nemmere og sjovere for Inger end andre. Jeg vil komme lidt mere ind på hvilke ting/emner der er på spillepladerne senere.

Spillet er bygget således op, at man skal løse forskellige opgaver ved at se på spillepladen og derefter bruge magnetstiften til at flytte én af de i alt 12 små kugler, der er ned i det rigtige felt på spillepladen. I hvert felt er der én opgave, som har to svarmuligheder, som også er angivet i feltet. De 12 kugler er fordelt på tre farver med fire kugler til hver; rød, gul og grøn.

Der er eksempelvis en spilleplade, hvor der er dyr i hver af de 9 felter. Denne var rigtig sjov for Inger, fordi man skulle tælle, hvor mange dyr der var i hvert felt og herefter placere en magnetkugle i den rigtige farve i feltet. Med denne spilleplade er der for eksempel én af felterne, som har én elefant. Der er så også to svarmuligheder i feltet ét et-tal på en grøn baggrund og et to-tal på en gul baggrund.

Inger skulle så tælle hvor mange elefanter, der var i feltet og finde ud af, hvilken farve hun skulle placere. Og her snød vi altså lidt - for hun kan naturligvis i hendes alder ikke alle tal, og derfor hjalp vi hende med at sige, at hun skulle placere en grøn kugle, hvis der var én elefant eller placere en gul kugle, hvis der var to elefanter.

De første par gange skulle hun naturligvis lige være med på, hvad der skulle ske, men det gik faktisk ret hurtigt for hende at fange, hvad hun skulle gøre - og måske lidt overraskende, så syntes hun, det var rigtig sjovt.

Én af de andre spilleplader, som også havde stor succes, viste madvarer - som var henholdsvis sunde og usunde. Altså eksempelvis en gulerod eller en burger. Vi forsøgte os lidt frem med sundt og usundt, men Inger synes det var meget sjovere at finde den kugle, der passede ud for det mad hun bedst kunne lide.

Det endte faktisk med at være rigtig underholdende, fordi hun, som de fleste andre børn måske også ville gøre, endte ud med at snakke om, at hun altså hellere ville have is, chokolade og kage end hun ville have ananas, kiwi og brød.

Vores oplevelse med spillet

Vi forsøgte os også med nogle af de lidt mere avancerede plader. Her er der i felterne nogle forskellige konstruktioner, som er bygget af en række klodser. Inger skulle så herudfra kunne se, hvilken model der kunne lade sig gøre at bygge, ud fra de klodser der var - det var altså lige avanceret nok for hendes hoved, men i anmeldelsens ånd, så måtte vi jo lige prøve. :)

Jeg synes faktisk, at det er fint at slutte anmeldelsen af med ovenstående eksempel, for det viser lidt om spillets alsidighed, og hvorfor jeg tænker, at det også er et spil, vi vil hive frem i løbet af de næste par år.

Det er bestemt et plus for spillet - et andet plus, som også blev synligt igennem vores leg med spillet, var at der er rigtig mange forskellige ting at snakke om, og måder man selv kan lave nye lege med spillet.

- Anders Østergaard

Anmeldelse af spilBeleducCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen