Magna-Tiles 100 stk. Transparent anmeldelse

Alder: Fra 3 år + | Indhold: 100 dele | CE-godkendt | Fremstillet af ABS plast

"Som en lille opsummering af anmeldelsen, så er dette sæt et virkelig fedt starter sæt, netop fordi man får 100 stykker i mange forskellige former og farver. Det er perfekt, at man allerede ved køb af dette sæt har mulighed for at bygge mange forskellige ting og udnytte alt det Magna-Tiles kan!"

En anmeldelse af Magna-Tiles 100 stk Transparente magneter i klare farver (clear colors)

Hvad er Magna-Tiles? Vi havde længe overvejet, om Inger skulle have noget magnet-legetøj, fordi hun havde vist stor interesse for det, når vi besøgte andre af hendes legekammerater, der havde den form for legetøj. Vi endte med at have muligheden for at prøve det amerikanske Magna-Tiles - og hold nu op en rivende succes det har været.

Jeg kendte personligt ikke ret meget til Magna-Tiles udover, at jeg havde set det på Legebyen.dk, da jeg sad og surfede lidt rundt efter magnet legetøj. Legebyen.dk er én af de eneste forhandlere i Danmark af produktet, så vi har været rigtig heldige med at få lov til at prøve netop Magna-Tiles.

Magna-Tiles kom på markedet i 1997 og har siden haft stor succes på især det amerikanske marked. Det virker til, at mærket er ved at få sit fodfæste i Danmark og baseret på vores oplevelse med Magna-Tiles, så er det kommet for at blive.

Det er virksomheden Valtech, som er placeret lidt udenfor Chicago, som sælger de populære Magna-tiles. Hele historien bag selve Magna-Tiles er, at det var en japansk matematiklærer, som virkelig ønskede at give hans elever en bedre mulighed for at lære om geometri. En smuk historie, som nu er med til gøre børn lykkelige ved at udfordre deres kreative evner.

For det er også vigtigt at nævne, at udover at være et stykke legetøj, så er Magna-Tiles også noget, hvor børnene udvikler sig og lærer noget undervejs i legen.

Der findes rigtig mange forskellige versioner af Magna-Tiles æskerne og vi er så heldige, at få lov til at prøve flere af dem af. I denne anmeldelse har vi prøvet “standard” sættet som bare hedder Magna-Tiles 100 stk. Transparent sættet.

Som en lille opsummering af anmeldelsen, så er dette sæt et virkelig fedt starter sæt, netop fordi man får 100 stykker i mange forskellige former og farver. Det er perfekt, at man allerede ved køb af dette sæt har mulighed for at bygge mange forskellige ting og udnytte alt det Magna-Tiles kan!

Indhold i kassen

Kassen består af i alt 100 brikker. Heraf 4 store kvadrater, 50 små firkanter, 15 store trekanter, 20 små trekanter og 11 halve kvadrater.

På Magna-Tiles er “magnet delen” placeret i kanten af de forskellige Magna-Tiles og dette er virkelig én af de gode ting ved Magna-Tiles, for det betyder nemlig, at man ikke er begrænset af magneternes placering, og at alle de forskellige elementer i dette standard sæt passer sammen – vi er flere gange blevet overrasket over, hvordan man kan kombinere de forskellige magneter, netop på grund af dette unikke design.

Magna-Tiles kører selv med et slogan der hedder ”If you can click it, you can create it” og selvom det er sådan et slogan, hvor jeg tænker ”jaja” så passer det faktisk ret nøjagtigt.

Når man får en Magnatile i hånden, så er det et virkelig lækkert produkt. Emnerne er lavet af solidt ABS plastik (den type solide og slidbare plastik som blandt LEGO også er produceret af) og som ikke indeholder BPA.

I dette Magna-Tiles sæt er brikkerne gennemsigtige og findes i forskellige farver - der er 8 farver i dette sæt. Som sagt er kvaliteten rigtig god, og bortset fra lidt småridser, som ikke kan undgås på legetøj der bliver brugt, så bærer de ikke præg af at have været leget rigtig meget siden vi åbnede kassen første gang.

Selve kvaliteten/styrken af magneten, som sådan et legetøj jo er temmelig afhængigt af, er også rigtig god. Som nogle af de billeder vi har taget viser, så kan man bygge ret store og avancerede ting uden at skulle frygte det hele falder sammen.

Omvendt, så er magnetkraften ikke så stærk, at man kan få ting i klemme osv. Dette betyder også, at man ikke umiddelbart bare kan “flytte” rundt på ting, som man har bygget efterfølgende, medmindre man har husket at tænke i et stærkt fundament, men det er jo ikke meget anderledes fra så mange andre byggeting – og dette er faktisk allerede én af de ting, som vi kan se at Inger allerede tager lidt til sig.

Hvis man vil bygge noget der er højt, eksempelvis, så er man nødt til at have bygget en solid bund. Magneterne sidder forsvarligt lukket af inde i plastikken, så man kan ikke komme i en situation, hvor man pludselig skal holde øje med, at barnet ikke sluger en magnet eller lignede – et stort plus!

Som en lille bonus info, så er der uden på kassen en XX kode, som man kan scanne med telefonen. Den guider dig ind på en hjemmeside, hvor du kan se en masse forskellige ting, du kan lave ud af dit sæt og andet inspiration.

Vores oplevelser med Magna-Tiles 100 stk transparent

Vi præsenterede Inger for Magna-Tiles på en virkelig regnfuld efterårsdag - og det var et godt valg - for resten af dagen blev brugt på at bygge op, nedbryde det igen, samle sammen og sortere de mange fine Magna-Tiles i både farver og former.

Inger gik med det samme i gang med at bygge et tårn - som bestod i at stable alle kvadraterne ovenpå hinanden – altså ikke noget der var svært eller avanceret og det hører lidt med til fortællingen om vores første oplevelse med Magna-Tiles. Så snart hun var fuldendt, så skulle det væltes igen. Og sådan gik den første time uden, at hun nærmest sagde et ord. Inger var solgt :)

Det har efterfølgende været sjovt at se hvordan hendes/vores leg med Magna-Tiles har udviklet sig. Som skrevet i afsnittet ovenfor, så begyndte hun også at sortere i farver, så eksempelvis alle blå, grønne osv. blev lagt sammen.

Herudover blev der også sorteret i former og jeg tror, at hun efterfølgende nu for alvor har fundet ud af, at der findes firkanter, trekanter, sekskanter mm. Alt dette har været efter en del leg med Magna-Tiles, og vi var ikke engang gået ordentligt i gang med at udnytte det Magna-Tiles rigtig kan – nemlig at bygge og bruge sin fantasi! ?

Når legen udvikler sig

Siden de første gange med Magna-Tiles, så har legen udviklet sig. Nu har hun forstået, hvordan man skal sætte magneterne sammen for at skabe noget, også selvom det engang imellem bare bliver til noget kludder-mudder.

Det startede med små firkanter af kvadraterne, stjerner og pyramider af trekanterne og lignende. Nu kan hun selv bygge simple huse af forskellige størrelser og nogle endda med tag på, og hvad der er endnu bedre er, at vi i samarbejde kan bygge nogle virkelig fede ting.

I tiden bygger vi eksempelvis rigtig mange slotte, fordi prinsesser jo fylder en smule for piger på den alder. Vi har også flere gange leget, at én af os skulle bygge noget først, og så handlede det for de andre om at bygge det samme og med de samme farve magneter.

Kombinér Magna-Tiles med barnets andet legetøj

Når Inger enten har bygget noget selv, eller vi får bygget nogle større ting sammen, så er hun rigtig god til at bruge Magna-Tiles sammen med andet legetøj - dette kan eksempelvis være at bygge en seng til hendes dukker, en kasse til hendes sut eller huse til nogle af hendes andre legefigurer. På den måde kan Magna-Tiles også bruges til inddragelse af andet legetøj, og det synes vi i hvert fald også er et stort plus herhjemme hos os!

Hvis man skal være lidt egoistisk og have fokus på forældrene, så har Stine og jeg virkelig også haft fornøjelse af Magna-Tiles. Vi kan nemt alle tre sidde og fordybe os længe med de mange skønne former og farver - indtil én af os råber op fordi vi gerne vil vise, at nu har vi bygget et fly, et skib eller en stjerne :)

Vi har også flere gange oplevet at være så fanget af byggeriet, at tiden simpelthen har været løbet fra os – men det kan man vidst kun sige er et positivt tegn.

Vores indtil videre største bygning kan man se på billedet nedenfor og skal forestille vores til dato vildeste slot med hele fire tårne ?

Transparente Magna-Tiles og lysleg

En anden feature, som også vækker temmelig stor begejstring, er når vi “leger” lidt med gennemsigtigheden og farverne på Magna-Tiles. Vi bygger ofte rundt om en lyskilde såsom en lommelygte eller en lampe, fordi de giver en ekstra dimension til byggeriet.

Dette kan eksempelvis ses på nedenstående billede, hvor lyset på Ingers værelse blev lavet om fra almindeligt, kedeligt lys, som man nok kender fra de fleste værelser, til en noget mere farverig udgave :)

Inger tager også ofte brikker med de forskellige farver og lyser igennem dem med en lille lommelygte, så hun kan kaste lyset op på vores vægge derhjemme. Det er med til at give hende en lidt anden fornemmelse af farver og lys, og det er nu også meget fornøjeligt for både hende og os!

Find flere produkter til leg med lys her!

Masser af inspiration

En anden ting, som vi har forsøgt os lidt med, er at Google Magna-Tiles inspiration. Der er virkelig mange rundt i verdenen, som også har fornøjelsen af Magna-Tiles og det er virkelig sjovt at se hvad andre folk har lavet.

Det kan nemlig også give lidt inspiration til, hvad man kan bygge og være med til udfordre ens evner med magneterne. Der er sågar hele Instragram profiler som er dedikeret til, at folk lægger deres kreationer op så andre kan se dem. Magna-Tiles’ egen hjemmeside er også et godt sted at kigge efter inspiration – de har tilmed også en månedlig konkurrence, hvor man kan indsende det vildeste og skøreste byggeri man har lavet. Der er en månedlig vinder, så man kan jo altid prøve og se, om man er heldig ?

En stor succes

Alt i alt, så har det været en virkelig stor succes, at introducere Inger for Magna-Tiles.

Når man læser om Magna-Tiles andre steder og blandt andet på deres egen hjemmeside, så skriver de meget omkring, at det er lærerigt for børnene at lege med, og jeg skal være den første til at indrømme, at det har jeg personligt nok altid stillet lidt spørgsmålstegn ved, når legetøjsfabrikanter har skrevet det – for jo, selvfølgelig lærer man noget af at lege, men er det unikt for præcis dét legetøj? Men jeg synes helt bestemt, at det er den oplevelse, vi har haft indtil videre med Magna-Tiles.

Der er sket en virkelig tydelig udvikling af Ingers leg og forståelse af, hvordan man nemmest får bygget en stabil konstruktion, som man efterfølgende kan lege med, og det er altså sket forholdsvis hurtigt.

Denne Magna-Tiles 100 stk. transparent æske er virkelig et helt kanon starter sæt i mine øjne. Det har rigtig mange dele i forskellige farver og former og man kan rigtig få prøvet Magna-Tiles af med dette sæt – en meget klar anbefaling herfra!

- Anders Østergaard

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMagna-tiles

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen