Magna-Tiles FAQ

Magna-Tiles - Hvad er det?

Det spurgte vi også selv om, første gang vi fik det populære magnetlegetøj indenfor i vores webshop tilbage i 2015!

Og vores kundeservice har også fået mange spørgsmål om det, lige siden dengang.

Og spørgsmål om, hvorvidt Magna-Tiles passer sammen med andet magnetisk legetøj?

Så vi besluttede os sidst i 2020 for at finde svarene på de mange spørgsmål og i samarbejde med en af vores produktanmeldere på bloggen, er denne artikel blevet til.

Hvad er Magna-Tiles?

Magna-Tiles er meget populært magnetlegetøj, som er produceret i hård ABS-plast. De mange forskellige sæt henvender sig til børn fra 3 år og opefter.

Nogle sæt indeholder farvede brikker, andre sæt består af brikker som er transparente. Brikkerne er flade og de har forskellige former og farver.

Magneterne er placeret inde i brikkerne, langs kanten hele vejen rundt. Dette gør at de ikke kan falde ud af brikkerne, med mindre man decideret ødelægger brikken. Det er ikke noget små børn har let ved og det anbefales at børn er over 3 år, før de begynder at lege med Magna-Tiles. Hos Legebyen.dk anbefaler vi ALTID - at du som forældre holder øje med børnene, imens de leger med magneter.

I Magna-Tiles Freestyle sæt er der en ny spændende ændring, dette sæt indeholder nemlig 12 specielle brikker, hvor der også er magneter midt på brikkerne. De kan dog heller ikke falde af brikkerne eller blive spist ved et uheld...

Magna-Tiles er magnetlegetøj som bl.a. styrker og stimulerer børnenes fantasi, kreativitet, koncentration og finmotorik.

Det at lege og konstruere med Magna-Tiles er med til at motivere børn til at lære, for som vi alle ved, så lærer børn bedst igennem leg.

Hvad er Magna-Tiles lavet af?

Magna-Tiles er lavet af hård ABS-plast.

Magna-Tiles er CE mærket og indeholder hverken BPV, ftalater, PVC, latex eller andre giftige materialer.

Hvem har opfundet Magna-Tiles?

De magnetiske brikker blev opfundet i Japan, under navnet Pythagoras.

En japansk matematiklærer, manglede redskaber til at lære børnene om former og geometri på en sjovere og mere inspirerende måde.

Se flere billeder af det første "Magna-Tiles" som dengang hed Phytagoras People og læs historien i denne blogartikel, hvorfra vi har lånt de 2 billeder.

Det har sidenhen vist sig at være en fantastisk idé, som også har vundet et hav af fine priser efterfølgende...

Den amerikanske sælger Rudy, opdagede de fantastiske magnetiske brikker under en rejse i Japan i 1996 og han købte rettighederne til legetøjet.

Rudy Valenta og hans kone Noriko, omdøbte legetøjet til Magna-Tiles og grundlagde firmaet Valtech, som i dag er et familieejet firma i Chicago.

De kreative og sjove magnetiske brikker har eksisteret under navnet Magna-Tiles siden år 1997.

Magna-Tiles er noget af det mest populære magnetlegetøj på markedet og det ses derfor i rigtig mange institutioner i både ind- og udland, og selvfølgelig også i de private hjem.

Hvilke farver er Magna-Tiles?

Magna-Tiles brikkerne kan fåes i et hav af flotte farver.

I transparente farver (Clear Colors) er der blå, gule, grønne, røde, orange, lilla og alt efter hvilket sæt man vælger, så er der også nogle i helt gennemsigtige og nogle med stjernestøv.

Sættene med de helfarvet brikker (Solid Colors) er der følgende farver, gule, lysegrønne, mørkegrønne, lyseblå, mørkeblå, røde, lyserøde, orange og hvide.

Hvilken former er Magna-Tiles brikkerne?

De magnetiske byggesæt indeholder rigtig mange forskellige brikker, bl.a. store og små kvadratiske firkanter.

Ligesidet, lille ligebenet og stor ligebenet trekanter.

Rektangler, romber, femkanter, polygont og prismer.

Derudover en masse specialbrikker som bl.a. døre, vinduer, biler, snurrende hjul, spejle, buer og meget meget mere.

Hvilke mål har Magna-Tiles brikkerne?

En stor firkant måler? 15 x 15 cm.

En lille firkant måler? 7,5 x 7,5 cm.

Den mindste trekant måler? 7 cm. på alle tre sider.

Den mellemste trekant måler? 9,5 cm. på den længste side og 7 cm. på de to andre sider.

Den største trekant måler? 7,5 cm. på den ene side og 14 cm. på de to andre sider.

En bil måler? L: 15 cm. B: 7,5 cm. H: 4.5 cm.

Et vindue måler? 7,5 x 7,5 cm.

En femkant måler? 7,5 cm. på hver side.

Et rektangel måler? 7,5 x 15 cm.

En rombe måler? 7 cm. på hver side.

Et spejl måler? 7,5 x 7,5 cm.

Hvor sidder Magneterne i Magna-Tiles?

Magneterne i Magna-Tiles brikkerne er placeret rundt i kanten. Magneterne er forsvarligt lukket inde i hver brik og børnene kan derfor ikke få magneterne ud.

Magna-Tiles Freestyle sæt, indeholder 12 specialbrikker, disse brikker har udover magneterne hele vejen rundt i kanten, også magneter på midten af brikkerne.

Hvordan gør man Magna-Tiles rent?

Rengøring af Magna-Tiles skal foregå med en fugtig klud. Brikkerne må ikke nedsænkes i vand. Hvis en brik alligevel skulle blive våd, så vil jeg anbefale at I stiller den til tørre på højkant. Så vandet har mulighed for at løbe ud.

Hvilken Magna-Tiles æske er bedst? Magna-Tiles Top 5.

Magna-Tiles Top 5 rækkefølgen fra Legebyen.dk.

Nr. 1 er den mest populære og bedst sælgende æske, baseret på salgstal fra Legebyen.dk igennem de seneste 6 år. (2015-2020). Læs mere om hvert sæt under Top 5 listen...

  1. Magna-Tiles 100 stk. transparente. Varenummer 43000
  2. Magna-Tiles Metropolis 110 stk. transparente. Varenummer 19110
  3. Magna-Tiles DX 48 stk. transparente. Varenummer 12148
  4. Magna-Tiles Stardust 15 stk. transparente med stjernestøv. Varenummer 18915
  5. Magna-Tiles Grand Prix 50 stk. transparente frostede. Varenummer 15850

Hvad indeholder de 5 mest solgte sæt?

Det mest populære Magna-Tiles sæt indeholder 100 stk. transparente brikker. Sættet er opdelt i to forskellige størrelser firkanter og tre forskellige slags trekanter.

Jeg tror, at grunden til at dette sæt er det bedst sælgende Magna-Tiles sæt er, fordi sættet har en rigtig god størrelse. 100 brikker er en passende mængde, som giver masser af muligheder for kreative byggeprojekter og der er nok brikker til at flere børn kan lege sammen.

De transparente brikker er virkelig flotte og det at lyset kan skinne igennem brikkerne og lave et fint farvespil i rummet, er uden tvivl også med til at fange de nysgerrige børns interesse. Herhjemme er dette sæt også uden tvivl det mest populære og derfor det sæt vi leger mest med.

Det andet mest populære Magna-Tiles sæt, Metropolis er også et sæt med transparente brikker. Metropolis sættet indeholder 110 dele og deriblandt er der vinduer, spinner, kvarte cirkler, dør, trapper og to biler.

Med dette sæt kan man derfor bygge sine helt egne biler og en vindmølle, der kan dreje rundt.

Nummer tre på listen er endnu et sæt med transparente brikker i blandet farver.

Denne Magna-Tiles DX kasse indeholder 48 dele, lige fra to størrelser firkanter, tre størrelser trekanter, to små trekanter med hul i, en bue, en stor firkant med døråbning, en dør, to små brikker med hul som kan ligne øjne og en bil.

Vi fortsætter med de transparente brikker. Det er uden tvivl de sæt der er mest populære.

Nummer fire på listen er Magna-Tiles Stardust. Dette sæt indeholder 15 dele, som består af små firkanter og små trekanter.

Som navnet også siger, så indeholder dette sæt brikker med stjernestøv, de farverige transparente brikker har derfor glimmer effekt også, som gør dem ekstra flotte når lyset rammer brikkerne.

Sættet indeholder også fire spejle, som er firkantede.

Den sidste Magna-Tiles æske på top 5 listen er, Magna-Tiles "frosted" Grand Prix, som ligesom de andre på listen, også indeholder transparente brikker.

Sættet indeholder 50 dele, store og små firkanter, tre størrelser trekanter, to trekanter med et hul i og to biler.

Farverne på dette sæt er lidt anderledes, da de har en frost effekt, hvilket vil sige at den ene side af brikkerne har en hvid mat, let gennemsigtig farve, som giver den frostlignende effekt.

Kan man bruge Magna-Tiles til undervisning?

Magna-Tiles er suverænt som undervisningsmateriale, især til brug i matematiktimerne.

Alle børn er forskellige og de lærer derfor også på forskellige måder. Med de magnetiske brikker kan de matematiske opgaver visualiseres og på den måde kan opgaven gøres tydeligere og derfor lettere for børnene at forstå og overskue.

Hvad kan man bygge med Magna-Tiles, som gavner undervisningen. Man kan bygge både 2D og 3D konstruktioner og derefter kan man udregne rumfang, altså udregne hvor meget de forskellige figurer kan indeholde.

Man kan også udregne areal og omkreds eller måle vinkler på de mange figurer og former man bygger.

Magna-Tiles kan også bruges i de mindre klasser, til at lære børnene om farver, former og antal.

Kan man bruge Magna-Tiles udenfor?

Selvfølgelig kan man bygge med Magna-Tiles udenfor. Kvaliteten på de mange magnetiske brikker er helt i top og lige netop derfor, kan de holde til mange års leg både indenfor og udenfor. Man bør dog ikke efterlade dem udenfor.

Kan man bruge Magna-Tiles sammen med ....

Passer Magna-Tiles og Magna-Qubix sammen?

Kan man bruge Magna-Tiles og Magna-Qubix sammen? Svaret er ja, det kan man sagtens.

Magna-Qubix er lidt anderledes end Magna-Tiles. Magna-Tiles er tynde brikker og Magna-Qubix er tykke 3D brikker/klodser og magneterne er små kugler, som kan flytte sig rundt inde i brikkerne.

De to sæt spiller ikke 100% sammen, men de kan sagtens bruges sammen, alt efter hvad man bygger. De tykke Magna-Qubix brikker er nemme at integrere i byggeriet, da det ikke har nogen betydning hvordan polerne i magneterne vender.

Passer Magna-Tiles og Geomag sammen?

Kan man bruge Magna-Tiles og Geomag sammen? Det har jeg selvfølgelig undersøgt nærmere og det kan man ikke. De to sæt er simpelthen for forskellige og deres størrelser og magneter fungerer ikke optimalt sammen. Man kan derfor ikke bruge disse to mærker i det samme byggeprojekt. Dermed ikke sagt, at man ikke kan lege med Magna-Tiles og Geomag sammen, for det kan man selvfølgelig godt, dog skal man konstruere hver sin figur med hvert sit mærke.

Passer Magna-Tiles og MagPlayer sammen?

Kan man bruge Magna-Tiles og MagPlayer sammen? Det kan man godt, ja. Men Magna-Tiles brikkerne er en lille smule større, så de to sæt passer ikke 100% sammen, men de kan godt kombineres i en leg.

Brikkerne fra MagPlayer er allesammen med huller i og føles som en ret billig og knap så holdbar kvalitet.

Det er derfor meget tydeligt at se og mærke forskellen på de to mærkers kvalitet. Magna-Tiles brikkerne er i en meget bedre kvalitet.

Passer Magna-Tiles og MagFormers sammen?

Kan man bygge med Magna-Tiles sammen med MagFormers? Nej, det synes jeg desværre ikke fungerer ret godt. Brikkerne i de to sæt er alt for forskellige, både størrelsesmæssigt og også i forhold til magneternes placeringer.

Det er derfor ikke muligt at bygge en konstruktion med de to sæt blandet sammen. Skal man derfor lege med både Magna-Tiles og MagFormers, så skal man bygge hver sin konstruktion, ellers vil den falde sammen.

Kvalitetsmæssigt er der også en kæmpe stor forskel!

Igen her, er det Magna-Tiles der klarer sig bedst. Magna-Tiles brikkerne er i en suveræn kvalitet.

Passer Magna-Tiles og Tileblox sammen?

Kan man bruge Magna-Tiles sammen med Tileblox? Ja, det kan man uden problemer.

De to slags brikker er næsten helt ens af udseende, magneterne er placeret ens og størrelsen er den samme. De ligner faktisk hinanden så meget, at jeg på billedet har haft svært ved at vise forskellen.

Jeg har derfor forsøgt at vise det, ved at alle de blå brikker er fra Magna-Tiles og de andre er fra Tileblox.

Det ses tydeligt at de nemt kan kombineres i et byggeri.

Når man leger med de to sæt, kan man have svært ved at se forskel, men kvalitetsmæssigt kan man godt mærke en forskel. Umiddelbart virker det til, at Magna-Tiles brikkerne er mere holdbare og slidstærke.

Passer Magna-Tiles og Solid Magnetic Polydron sammen?

Kan man bruge Magna-Tiles sammen med de magnetiske Polydrons? Ja, det synes jeg faktisk godt at man kan.

Polydron brikkerne er dog en lille smule mindre, så de to sæt passer ikke 100% sammen, men de kan sagtens indgå i det samme byggeri på trods af dette.

Passer Magna-Tiles og ECO Magnetic Polydron sammen?

Kan man bruge Magna-Tiles sammen med de magnetiske ECO Polydrons? Ja, det synes jeg faktisk godt at man kan.

Polydron brikkerne er dog en lille smule mindre, så de to sæt passer ikke 100% sammen, men de kan sagtens indgå i det samme byggeri på trods af dette.

Hvad kan man lege med Magna-Tiles?

Magna-Tiles magnetiske brikker er det man kategoriserer som magnetisk konstruktionslegetøj.

Nogen kalder også Magna-Tiles for det bedste STEAM-legetøj, da man både kan lege, lære og være kreativ med det.

Men legetøjet kan meget mere end det. Faktisk kommer det til at fylde en hel artikel i sig selv, så den må du lige vente lidt på. Så snart den er klar, smider vi et link herunder...

Læs også Leg & Læring med Magna-Tiles

- Carina Lund, Produktanmelder for Legebyen.dk

Der findes utallige sjove lege man kan lege med Magna-Tiles...
Følg med når vi udgiver næste artikel om Magna-Tiles!

Læs også Leg & Læring med Magna-Tiles

Se alle billeder fra vores Magna-Tiles FAQ

BlogindlægCategory_blogindlægFaqMagna-tiles

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen