Maxi Stringing Beads anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Indhold: 130 perler + holder | Materiale: Træ & Plast

"Sættet anbefales til børn fra 3 år, hvilket vi synes, passer godt. Derudover er der fin mulighed for at ældre børn også kan få gavn af sættet. Som sagt, skulle jeg dykke langt ned, for at finde en reel kritik. For sandheden er, at dette sæt fra Educo virkelig er godt og helt sikkert ville være en vidunderlig tilføjelse til de fleste børns legetøjssamling..."

Kreativ med former og farver

Vores søn har længe været interesserede i former og farver og særligt i at fordybe sig og bygge ting. Derfor virkede dette legetøj, Maxi Stringing Beads fra Educo, helt perfekt for ham.

Educo har en meget legende tilgang til, hvordan børn lærer bedst. Ifølge Educo skal læring helst være sjovt, for at børn kan udnytte deres potentiale og finde frem til deres talenter.

Vi har en del legetøj fra Educo, og vi vidste derfor, at legetøjet var i rigtig god kvalitet, og at legetøjet sagtens kan gå videre til yngre søskende og endda i flere generationer.

Hos de fleste børnehaver er Educo en klar favorit, når børnene f.eks. skal lægge puslespil eller lege andre kreative og udviklende lege. Det derfor betyde, at Educo kan holde til lidt af hvert og har en ufattelig lang levetid.

Så hvad er det lige, det her fantastiske legetøj, Maxi Stringing Beads fra Educo, kan? Nu skal du høre.

Udpakning af trækassen

Eftersom vores søn har flere sæt forskelligt legetøj fra Educo, vidste han godt, han kunne se frem til noget spændende, så snart han så Educo-mærket udenpå den massive trækasse: ”juhuuu” sagde han bare. Og vi var, som forældre, ligeså begejstrede, fordi vi ved, at alt fra Educo, er lavet i usædvanlig god kvalitet.

Inden i kassen er der 130 perler i fem forskellige farver, som hver består af seks forskellige former. Derudover er der 12 kort i tre forskellige sværhedsgrader, hvor barnet kan starte med at lave rækker af den samme form, og herefter udvide og udvikle sig til at mikse mellem forskellige former og farver.

Når barnet skal sammensætte perlerne i den rigtige rækkefølge, kan det med fordel gøre brug af den medfølgende træholder, hvorpå der kan sættes en plastik-stang og kortet kan stå bagved.

På den måde er det lettere for barnet at følge med i, hvor langt det er kommet og hvilken perle der næstefter skal påsættes, da perlerne på kortet er tegnet i det rigtige størrelsesforhold.

Endelig er der røde snore, hvorpå perlerne også kan sættes. Herved kan barnet lave halskæder og armbånd til leg, selvom perlerne er ret store.

Bagpå de 12 kort er der de samme former som på forsiden af kortet, dog har formerne på bagsiden ingen farver. Vi har ikke kunne læse os frem til, hvad ideen med dette er, men forestiller os, at børnene selv kan tegne farver på de forskellige former, og dermed være med til at skabe ”opskrifts-kort”, de efterfølgende kan bruge.

Masser af læring og en lidt gemt manual

Vores søn gik straks i gang med at klippe de forskellige poser op, mens jeg organiserede trækassen med de medfølgende ”træ-vægge”. Det er rart, at perlerne ikke bare skulle ligge rodet sammen, men at vores søn kan tilgå dem nemt, da de ligger sorteret i farver.

Den medfølgende manual var ikke så lettilgængelig, da den kun lå online. Derfor droppede vi at læse manualen og blot gå i gang. Det hele er dog så intuitivt lavet, at vi ikke var et sekund i tvivl om, hvad vi skulle.

Efterfølgende har vi læst manualen online. Man skal selv ind og finde manualen ud fra navnet ”maxi stringing beads” på Educos hjemmeside, hvorefter der står en meget kort tekst, på mange forskellige sprog.

Download manual som PDF her!

Vores søn valgte det kort med den form, han bedst kunne lide, og så gik han i gang. Han ville gerne have perlerne på snor, og derfor brugte han ikke den medfølgende træ-holder.

Jeg forestiller mig dog, at træholderen kan være rigtig god til mindre børn, der endnu ikke er så trænede, når det kommer til motorik og koordinering. Det kræver det nemlig, når der skal sættes perler på en snor – snoren skal holdes stille, føres igennem det lille hul i perlen og så skal snoren holdes på en måde, så alle perlerne ikke bare falder af igen.

Dette sæt Maxi Stringing Beads fra Educo handler altså ikke bare om former og farver, som vi først antog – der er meget mere at lære på en sjov måde.

”Jeg har lavet armbånd til dig, far”

Ærligt talt, så var vi lidt spændte på, om vores søn syntes, det ville blive ved med at være så spændende, at det kunne fastholde hans opmærksomhed i længere tid.

Hver eftermiddag har vi en halv times stilletid herhjemme, hvor der bliver sat en lydbog på, og fundet noget roligt legetøj frem: puslespil, modellervoks eller lignende.

Den sidste måned er perlerne jævnligt blevet fundet frem til stilletid, og det er lige så populært, som det var i starten.

Nu bliver sættet særligt brugt til at lave armbånd, og nærmest hver stilletid bliver afsluttet med sætningen ”jeg har lavet armbånd til dig, far”, hvorefter der bliver sat 4 forskellige kæmpe-armbånd på min arm.

Er der noget, Maxi stringing beads ikke kan?

Nej, faktisk ikke!

Vi har i hvert fald svært ved at få øje på det.

Hvis vi skal have den helt store lup frem, så ville det være en fordel, hvis der var to træholdere og to plastikstænger, så barnet lettere ville kunne lege sammen med forældre, kammerater eller søskende.

Når det er med forældre er det ikke noget problem, da de medfølgende snore snildt kan anvendes.

Men når børn laver noget sammen, kan der jo være en tendens til, de gerne vil have det samme. Og så ville det altså være en fordel, at kunne udstyre dem med hver deres træholder. Heldigvis kan ekstra træholdere tilkøbes, og så er man ude over det problem.

Derudover er der også et andet problem, om end det er i småtings-afdelingen: Hvis barnet, ligesom vores søn, bruger plastiksnorene til at lave armbånd, eller flere leger med perlerne på samme tid, kan man pludselig løbe tør for de forskellige perler, der skal anvendes. Derfor ville det være fedt, hvis ekstra perler kunne tilkøbes, som det gør sig gældende med andet legetøj fra Educo, f.eks. Hammermosaik.

Endelig kunne Educo godt gøre lidt mere ud af deres manual. Det meste af legetøjet fra Educo er meget ligetil, så der er ikke rigtig brug for den. Men med sådan et kreativt legesæt kunne det være en god hjælp for forældre, hvis der fandtes en bedre manual, hvor der også var ideer til, hvordan man kunne lege med perlerne på forskellige måder.

Sættet anbefales til børn fra 3 år, hvilket vi synes, passer godt. Derudover er der fin mulighed for at ældre børn også kan få gavn af sættet. Som sagt, skulle jeg dykke langt ned, for at finde en reel kritik. For sandheden er, at dette sæt fra Educo virkelig er godt og helt sikkert ville være en vidunderlig tilføjelse til de fleste børns legetøjssamling.

- Christian Hjortdal

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjEduco

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen