Nopper Junior anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr | Materiale: Plast | Antal: 1 kasse med 36 dele | Mærke: EduShape

"Magic Brix klodserne er i virkelig god og holdbar kvalitet, der ikke lige kan gå i stykker. De kan tåle vand og er derfor også lette at rengøre. Sættet henvender sig til både drenge og piger. Er Jeres familie også klar til mange timers kreativ og hyggelig leg med de farverige klodser, så vil jeg uden tvivl anbefale Magic Brix aka. Nopper Junior..."

En anmeldelse af Magic Brix Tumling aka. Nopper Junior

Kan du huske Magic Brix eller "Nopper", som vi kaldte dem dengang da jeg var barn? Du har garanteret leget med dem dengang I selv var børn, og nu er det jeres børns tur, til at stifte bekendtskab med det sjove sæt.

Jeg legede selv rigtig meget med Nopper da jeg var lille, så jeg blev helt nostalgisk, da jeg fik mulighed for at anmelde dem.

Jeg kan huske, at min lillebror og jeg havde stor glæde af disse klodser derhjemme og jeg kan også huske dem fra børnehaven, hvor vi ofte kom op og skændes om dem, fordi de var så populære.

Det Magic Brix/Nopper sæt som vi har testet, henvender sig til de mindre børn fra 18 måneder og opefter.

Klodserne er lavet af plast.

Sættet består af 36 dele, som man modtager i en fin og praktisk gennemsigtig opbevaringskasse med låg. Det er derfor nemt at opbevare sættet samlet, når det ikke er i brug.

Klodserne er bløde og fleksible, med en masse bløde pigge. De er i mange forskelle former bl.a. runde, firkantede, trekantede, korte og aflange klodser. Derudover er de også i flere forskellige farver, gul, orange, lilla, rød, turkis og lysegrøn.

De farverige fleksible klodser kan sættes sammen på alle måder, de er derfor oplagte til de mindre børn, som gerne vil bygge og samle. De små hænder kan let og ubesværet sætte brikkerne sammen og I er derfor sikre på, at barnet lykkes med byggeprojektet.

Når I roser jeres lille guldklump for at have bygget en flot og kreativ konstruktion, så vil I på samme tid styrke barnets selvtillid og selvværd.

Når det lille nysgerrige barn leger med klodserne og mærker de bløde pigge, så stimuleres den taktile sans og hånd-øje-koordinationen vil også blive udviklet, imens dit barn leger.

Finmotorikken, præcision og form- og farvegenkendelsen vil også blive styrket ved at lege og bygge med Nopper klodserne.

Når I leger med Magic Brix med jeres barn, vil det være helt oplagt at styrke og træne barnets ordforråd.

Det kan bl.a. gøres ved at I snakker og benævner farverne eller formerne. I kan også snakke om det I er ved at bygge.

Dette farverige sæt vil med det samme fange barnets opmærksomhed. Hvis I sætter kassen foran barnet, så vil barnet helt intuitivt begynde at sætte klodserne sammen og legen vil derfor med det samme være i gang.

Magic Brix er genialt til en åben og konstruktiv leg og det at sættet består af 36 brikker, gør at der er god mulighed for, at flere små børn kan bygge og lege sammen. På den måde styrkes sociale kompetencer, evnen til imitation og turtagning. Dette er vigtige egenskaber som dit barn vil få brug for, igennem hele livet.

Mere om producenten EduShape

Edushape Toys som er producenten bag de fantastiske Magic Brix, udviklede sin første serie af produkter i 1983, for at give førskolelærere værktøjerne til kreativ leg.

Bygget på strategien om at se verden gennem børns øjne, fortsætter Edushape med at skabe produkter, der sætter gang i børnenes fantasi og udløser kreativitet hos de helt små børn.

Edushape er forpligtet til at producere blødt og sikkert børnelegetøj af høj kvalitet, som fremmer en vellykket udviklingsindlæring gennem leg. De har uafhængige laboratorier, der tester alle produkterne på kryds og tværs.

Alle produkter overholder og overstiger CE- og ASTM-sikkerhedsstandarder for legetøj.

Hvert Edushape-legetøj er resultatet af en teamindsats, der involverer designere, psykologer, lærere og til tider forældre, der arbejder sammen for at sikre, at alle materialer er sikre og holdbare.

Magic Brix er en del af STEM-legetøjs konceptet (STEM står på dansk for, videnskab, teknologi, teknik og matematik).

Denne kategori er designet til at fange børns interesse for at eksperimentere og udforske.

Vores oplevelser med Magic Brix

Da vi modtog det populære sæt, meldte min venindes lille søn Carl sig straks klar, til at være med til at teste brikkerne. Carl kendte godt til Magic Brix/ Nopper i forvejen, da han leger rigtig meget med det nede i børnehave. Carl har en rigtig god fantasi og legen gik derfor lynhurtigt i gang.

Først prøvede han at bygge ud fra de små tegninger, der er i det lille idéhæfte som var med i kassen. Det gik rigtig fint, han byggede bl.a. en is, en flyver, en mand og en blomst. Imens han byggede på livet løs, snakkede vi lidt om, hvad han var ved at bygge og hvad han havde bygget med klodserne nede i børnehaven.

Efter at have bygget de forskellige ting fra hæftet, begyndte Carl at bygge ud fra sin fantasi. Jeg er lidt imponeret over, hvor kreativ en dreng som lige er fyldt 5 år kan være. Han byggede alt muligt sjovt og spændende, lige fra en pistol og en kampvogn, til en sommerfugl.

Carl var meget optaget af byggeriet og han sad og byggede i over en time. Vi har både leget med sættet inden i stuen, men også haft det med udenfor. Han hyggede sig så meget og det var nemt og ubesværet for ham, at skille de mange figurer fra hinanden, når han gerne ville bygge noget nyt.

Klodsernes størrelse og former er rigtig fine og der er ingen skarpe kanter eller hjørner. De mindre børn kan let holde ved klodserne og uden problemer sætte dem sammen. Sættet har ingen små dele og brikkerne er for store til at sluge. I kan derfor trygt lade de mindre børn bygge med Nopperne. Dog anbefales det aldrig at lade mindre børn lege, uden at være under opsyn.

Vurdering af Nopper Junior sættet

Jeg har nu set, at "Nopper"-klodserne stadig er lige så populære som dengang jeg selv var barn. Det er meget tydeligt, at sådan et sæt vil skabe glæde hos de fleste børn, om det så er i institutionen eller i hjemmet, så skal det nok blive brugt flittigt.

Hvem vil ikke gerne bygge og konstruere sjove figurer?

Magic Brix klodserne er i virkelig god og holdbar kvalitet, der ikke lige kan gå i stykker. De kan tåle vand og er derfor også lette at rengøre. Sættet henvender sig til både drenge og piger.

Der er flere forskellige Magic Brix sæt at vælge imellem, alt efter hvilken alder barnet har og hvor mange klodser man ønsker. Der er derfor rig mulighed for at finde det sæt der passer bedst til jeres familie. Som et ekstra plus, så er de slet ikke så dyre.

Er Jeres familie også klar til mange timers kreativ og hyggelig leg med de farverige klodser, så vil jeg uden tvivl anbefale Magic Brix (Nopper Junior). Det vil være den perfekte fødselsdags- eller julegave, som med garanti vil blive populær!

- Carina Lund

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjEdushape

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen