Send e-mail

kontakt@legebyen.dk

Ring til os:

tlf.: 72 622 630

Åbningstider:

Hverdage 8:30 - 15:30

En spilanmeldelse af Sequence

"Klart et af vores yndlingsspil, som både mormor, morfar, moster, onkel, nevøer, niecer og vennerne, gerne spiller med os. Det gør det til et skønt familiespil, fordi det er nemt at spille, og alle synes det er sjovt uanset alder."

Sequence spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 7 år | Spilletid: Ca. 30 min. | Spillere: For 2 – 12 deltagere

“Vi har spillet det både 3, 4 og 6 spillere, og synes det er sjovt på hver sin måde. Det er et af de spil, som ALTID er med på ferie med den store familie, og som bliver spillet mindst en gang om dagen…”

Hvem kender ikke Sequence?

Tror nærmest ikke vi kender nogen, som IKKE kender til ”Sequence”. Det er et af de spil som næsten alle, der spiller brætspil indimellem, har prøvet eller i hvert fald hørt om.

*) Sequence spillet har netop vundet prisen for Årtiets Spil – fra 2010 til 2020 – kåret af Index Retail. En pris for et brætspil der har været populært og relevant i et helt årti eller mere…

Det er et simpelt spil, som er hurtigt at lære og spillevejledningen er nem at forstå. Det betyder dog på ingen måde, at det er kedeligt eller trivielt at spille.

Det kan spilles af 2 til 12 spillere. Er man over 3 spillere, går man over til at spille i hold. Man kan dog ikke spille 5, 7 eller 11 spillere, da man skal være et lige antal spillere på hvert hold.

Umiddelbart er det vores vurdering at det er sjovest, hvis man er mellem 2 og 6 spillere, men det kan godt lade sig gøre op til 12 spillere. Spiller man i hold, må man ikke tale sammen i forhold til hvilke kort man har, hvor medspilleren skal lægge sin brik osv. Afhængig af hvor mange man spiller, så skal man danne 1 eller 2 sekvenser (5 på stribe) for at vinde.

Sådan spiller man Sequence

Der er spillebrikker, som ligner lidt poletter/chips fra poker, i 3 forskellige farver. Disse bruges til at lægge på spillepladen for at danne sekvenser.

Spillepladen er fyldt med felter, som ligner spillekort. Man skal have 3 til 7 kort på hånden afhængig af hvor mange, man spiller, og lægger man fx hjerte 10 ned, så må man lægge en spillebrik ned på et af de to felter på spillepladen, som også viser hjerter 10.

De eneste kort, der ikke er på spillepladen, er knægte. Disse har nemlig en anden funktion. Hvis man får en knægt op på hånden, hvor man kan se 2 øjne, så må man lægge en brik et tilfældigt sted på spillepladen, når man spiller dette kort.

Er det derimod en knægt, hvor man kun kan se 1 øje, så må man fjerne en af modstandernes brikker, når dette kort spilles. Man må dog ikke fjerne en brik fra spillepladen, som ligger i en sekvens.

I de fire hjørner af spillepladen er der joker-felter. Disse gælder for hvilken som helst brik, hvilket betyder, at såfremt man kan få kort, der passer til at kunne lægges i linje med et hjørnefelt, så skal man altså kun have 4 på stribe, da hjørnet tæller for en brik.

Bliver spillet mindst en gang om dagen

Vi har spillet Sequence med både 3, 4 og 6 spillere, og synes det er sjovt på hver sin måde.

Det er et af de spil, som ALTID er med på ferie med den store familie, og som bliver spillet mindst en gang om dagen.

Det bliver fx fundet frem når mor er i køkkenet for at forberede aftensmaden, og man lige kan nå et par spil i ventetiden.

Et spil tager ikke så lang tid, hvis ikke man er mere end 6 spillere (15-20 min.)

Personligt kan jeg ikke spille mere end 3-4 spil i træk, så er jeg nødt til at holde pause. Det skyldes, at jeg simpelthen skal koncentrere mig ”for meget” for at holde øje med alle brikker, og om der mon er nogen, som er ved at få en sekvens et sted, som jeg lige skal forhindre.

Det er knap så slemt, hvis man spiller solo, som når man spiller i hold. Det giver jo lidt ekstra at holde øje med, når man er 6 spillere end når man er 2 eller 3.

De andre i familien kan dog nemt spille flere spil i træk, og gør det oftest også. Det bliver spillet af både børn og voksne.

Spillet er anbefalet fra 7 år og opefter. Det kan godt lade sig gøre fra de er 7 år, men vores erfaring er dog, at man skal hjælpe lidt mere i den alder. Men når først de har spillet det nogle gange, så kan de sagtens spille det alene. Det gør det også til et skønt familiespil, fordi det er nemt at spille, og alle synes det er sjovt uanset alder.

God kvalitet

Spillet er i god kvalitet. En solid kasse, hårde plast brikker, gode solide spillekort og en god tyk spilleplade. Hvis man skulle være så uheldig at spillekortene bliver slidt ned, eller der bliver nogle kort væk, er det muligt at erstatte det med et helt almindeligt sæt kort, hvor man så bare tegner et eller to øjne på knægtene.

Vi har mistet et par af spillebrikkerne gennem tiden, men det har ikke været et problem, da der er rigeligt med – og skulle man komme til at mangle, så kan alm. pokerchips godt være en erstatning.

Klart et af vores yndlingsspil, som både mormor, morfar, moster, onkel, nevøer, niecer og vennerne gerne spiller med os.

– Joan Frederiksen

Joan Frederiksen

Familien Frederiksen. Vi er en familie med mor, far og 2 piger på henholdsvis 13 og 14 år. Vi voksne har altid været glade for at spille brætspil, kort- og terningspil i alverdens udgaver. Det har vi givet videre til vores børn. Dette ses bl.a. når man kigger i et af vores klædeskabe, som ikke bliver brugt til tøj, men til alle de mange spil, vi ejer – og der kommer jævnligt flere til.

Derudover har vi voksne også meget ofte spille-aften med forskellige hold venner, hvor det kun er os voksne, der spiller. Det betyder, at der er flere forskellige slags spil, vi spiller meget, afhængigt af om det er sammen med børnene eller sammen med vennerne.

Det vigtigste for os ved et godt spil:

Nemt at lære – hvis det tager for lang tid og bliver for besværligt at lære reglerne for et spil, så når vi at give op inden vi er kommet i gang, og begynder måske i stedet at lave vores egne regler.

Underholdende – et spil skal for os give et smil på læben, derfor kan vi godt lide spil, hvor vi kommer lidt på glatis og kan grine (kærligt) af hinanden.

Udfordrende og alsidigt – et godt brætspil udfordrer os på flere parametre. Vi kan godt lide at skulle tænke lidt kreativt, få forskellige udfordringer/opgaver og bruge både krop og hjerne til at gennemføre spillet. De bedste spil er så alsidige, at alle har hver deres force, uanset hvad man hver især er god til.

Yndlingsspil:

Hint,

Cranium,

7 Wonders: Duel,

Skal vi vædde

Sequence.

Én kommentar indtil videre

10 populære brætspil for efterskoleelever – Legebyen.dk BlogUdgivet i 9:21 am - jan 16, 2021

[…] Læs også anmeldelsen af Sequence spillet […]

Skriv et svar