Send e-mail

kontakt@legebyen.dk

Ring til os:

tlf.: 72 622 630

Åbningstider:

Hverdage 8:30 - 15:30

En anmeldelse af SNAK Samtalespil For Børn Og Familie

"Smukt illustreret med søde dyretegninger. Og så det oplagt at have med på en ferie, fordi man både kan bruge kortene til et spil SNAK og til alle mulige andre kortspil."

SNAK Samtalespil For Børnefamilier anmeldelse

En hyggelig måde at få en god SNAK med børnene

Alder: Anbefales fra 4 år | Spilletid: Ca. 15-30 min. | Spillere: For 2-5 deltagere

SNAK for børn/familier er et helt enkelt kortspil, som er blevet tilføjet et element af samtale. På den måde kan man få en god SNAK om nogle af de ting, som man måske ikke taler om til hverdag.

SNAK for familier giver en anledning til at sætte sig ned med familien og få nærvær, gode samtaler og fokus på, hvad der foregår her og nu.

Nærvær er noget, som alle brætspil kan i og for sig, men SNAK går skridtet videre og giver redskaber til at sætte samtalen i gang for alvor. Der findes tre varianter: Det oprindelige SNAK Selskabsspil for Venner, SNAK for De Unge og så SNAK for Børn/Familier, som du kan læse om her. Alle tre versioner er udviklet i Danmark.

Der kommer også anmeldelser af de to andre versioner her på bloggen.

Fisk med et twist

SNAK for familier bygger på det helt klassiske spil Fisk, hvor det gælder om at samle stik. Spillet består af et sæt særlige spillekort. Kortene har de sædvanlige værdier hjerter, ruder, spar og es. Men på hvert kort står der også et emne, man kan snakke om.

Normalt sorterer man jokerne fra i et spil Fisk, men her er der fire jokere, som også gælder som et stik, man kan samle.

Reglerne kort

De fleste kender nok reglerne til Fisk, men de kommer alligevel her, for nogle gange glemmer man alligevel detaljerne, hvis der er gået et par år (eller 20) siden man har spillet et spil.

I starter med 7 kort hver. Resten af kortene lægger I så i en stor rodebunke midt på bordet.

For at samle stik skiftes I til at bede hinanden om kort med en bestemt værdi. For eksempel, ”jeg gerne bede om alle din 4’ere”. Den modspiller, du spørger, skal så give dig alle sine 4’ere. Hvis hun ikke har nogen, siger hun ”Fisk”, og så fisker du et kort fra bunken midt på bordet.

Du må kun bede om kort med værdier, som du allerede har på hånden. Så du kan ikke bede om alle din modspillers esser, medmindre du selv har mindst et es på hånden i forvejen.

Gang i snakketøjet

Nu gælder det som sagt om at samle flest stik. Men i virkeligheden ligger fokus et lidt andet sted.

Så snart en af jer samler et stik med fire kort, vælger personen et af emnerne, der står på de fire kort, og snakker om det.

Emnerne spænder over alt fra sport til usund mad og fra kærlighed til ensomhed. Du vælger et emne og taler frit om det. Du kan fortæller om noget, du har oplevet, eller bare snakke om, hvad du lige kommer til at tænke på, når du hører ordet.

De andre kan stille spørgsmål, men de skal ikke tage over med deres egne historier.

En overraskende god SNAK

Jeg har ikke prøvet et lignende spil før, så det var svært at vide, hvad jeg skulle forvente. Jeg var lidt skeptisk i forhold til, om det kom til at virke unaturligt at sidde snakke om de mange tungtvejende emner.

Men spillet fungerer over al forventning. Vi spillede det med min datter på knap 5 år. Og det var virkelig interessant at høre hende fortælle sine tanker om de forskellige emner.

Når børn i den alder lærer noget, handler det tit bare om at give korrekte svar på spørgsmål som, ”hvad hedder det bogstav?” eller, ”hvor mange elefanter er der på billedet?”. Men i SNAK får de lov til at fortælle helt frit om et emne. Det sætter hjernen i gang på en helt anden måde, og som forælder får man et blik ind i det tankemylder, der selvfølgelig allerede er i hovedet, selvom man ikke er blevet 5 endnu.

Superflotte illustrationer

Spillet er lavet med nogle store, flotte kort, som hver især er illustreret i en moderne og nuttet tegnestil. Det er fedt, at der er lagt så meget arbejde i at skabe et flot produkt. SNAK for familier er i øvrigt udviklet i Danmark.

SNAK bare løs

Jeg kan helt klart anbefale SNAK til forældre, der gerne vil tale med deres børn på en hyggelig og uforpligtende måde. SNAK gør det nemt at bringe tunge emner på bordet, uden det virker unaturligt eller meget alvorligt. Fordi snakken er en del af spillet, kaster alle parter sig ud i det uden kvaler.

Spillet er også smukt illustreret med søde dyretegninger. Og så det oplagt at have med på en ferie, fordi man både kan bruge kortene til et spil SNAK og til alle mulige andre kortspil. God spillelyst.

– Søren Vinggaard Hellerung

Søren Vinggaard Hellerung

Vi er en familie på tre, som ofte spiller brætspil. For os er det en god måde at bruge mindre tid på skærme og mere tid på at hygge med hinanden.

Vores datter, Agnes, er årgang 2014, så hun er stadig mest interesseret i de helt enkle spil. Mor og far spiller med, men når den lille er lagt, kommer de mere indviklede spil på bordet.

Her er vores yndlingsspil lige nu:

Agnes’ favoritter
1. Uno
2. Klodsmajor
3. Santorini

Voksenspil
1. Pandemic
2. 7 Wonders Duel
3. Quacks of Quedlinburg

Én kommentar indtil videre

SNAK Selskabsspil For Venner anmeldelse – Legebyen.dk BlogUdgivet i 9:00 am - jan 22, 2020

[…] Der findes også to andre udgaver af SNAK. Et til børn og et til unge. Førstnævnte har jeg allerede set nærmere på i en anden anmeldelse, som du kan læse her: -> Læs anmeldelse af SNAK Samtalespil For Børnefamilier […]

Skriv et svar