Take It Or Leave It spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 15 år | Spilletid: Ca. 30 min. | Spillere: Fra 2 deltagere og op | Sværhedsgrad: Middel til svær

"Indimellem handler det om at være lidt taktisk i forhold til om man selv skal tage spørgsmålet, eller udfordre sine modstandere, for selv at få point og måske finde ud af, hvor kloge de er om et givent emne. Den deltager der først får fem jetoner (point), vinder spillet. Ganske enkelt!"

Spillets indhold

Spillet indeholder 80 kort med 640 opgaver, 25 jetoner, en kortholder og en terning. Det er ikke ret meget men det er hvad der skal til at spille :)

Spillereglerne til Take It Or Leave It

Reglerne består af en enkelt side, som er samme størrelse som selve kassen til spillet. De er hurtige at læse igennem og nemme at forstå. Egentlig er det jo bare en vejledning til hvordan man spiller...

Sådan spiller du spillet

Den yngste deltager starter spillet ved at kaste terningen og dernæst forsøge at løse den opgave, som terningens farve henviser til. Selve opgaven løses ved at matche opgaven i venstre kolonne med den korrekte svarmulighed i højre kolonne.

Når terningen kastes, skal den som har kastet terningen læse en opgave højt og herefter alle fire svarmuligheder i højre kolonne.

Ved et terningekast kan et af følgende tre udfald ske

1. Terningen viser en farve – eksempelvis blå. Det er den blå opgave fra venstre kolonne, der skal indsættes i spørgsmålet foroven.

Herefter er der to valgmuligheder:

TAKE IT – Du kan vælge selv at beholde opgaven og svare. Når du har svaret, trækkes kortet op af kortholderen. Har du svaret korrekt, må der tages en jeton som point.

LEAVE IT – Du kan vælge at give opgaven videre til en anden deltager, som skal svare på opgaven. Har deltageren svaret korrekt, tager deltageren en jeton som point, men er der svaret forkert, så får du en jeton som point.

2. Terningen viser TAKE IT og du skal selv svare.

Bemærk: inden du ser kortet, vælger du selv den farve du vil svare på.

3. Terningen viser LEAVE IT og skal give opgaven videre til en anden deltager.

Bemærk: inden du ser kortet, vælger du selv den farve, som deltageren skal svare på.

Sådan vinder du Take It Or Leave It

Den deltager der først får fem jetoner (point), vinder spillet. Ganske enkelt!

Hvad synes jeg om spillet?

Take it og leave it er et sjovt spil, hvor alle kan være med.

Indimellem handler det om at være lidt taktisk i forhold til om man selv skal tage spørgsmålet, eller udfordre sine modstandere, for selv at få point og måske finde ud af, hvor kloge de er om et givent emne.

Aldersgrænsen er +15 år, hvilket er fint sat i forhold til sværhedsgraden af spørgsmålene.

Hvis man mangler et hurtigt og nemt spil, så er Take It Or Leave It et sjovt og underholdende spil.

Hvis man er typen, som godt kan lide at tage spil med på rejsen, så kan man med fordel tage Take It Or Leave It med, da kassen ikke fylder ret meget og ellers er det nemt kun at tage indholdet med, da der ikke er ret mange elementer at holde styr på.

Spillet kan også sagtens spilles i hold, hvis man foretrækker det.

Det kunne være godt med en mulighed for at købe ekstra spillekort med spørgsmål, da man hurtigt kan komme igennem den ene bunke, som hører med spillet. Ellers kan man jo selv gå i gang med at lave sine egne spørgsmål, hvis man har mod på dette.

- Christina Zamora Bugge

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGame inventors

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen