Send e-mail

kontakt@legebyen.dk

Ring til os:

tlf.: 72 622 630

Åbningstider:

Hverdage 8:30 - 15:30

En spilanmeldelse af Take It Or Leave It

"Mangler man et hurtigt spil, så er Take It Or Leave It et sjovt og underholdende spil og er man typen, som godt kan lide at tage spil med på rejsen, så kan man med fordel tage det med..."

Take It Or Leave It spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 15 år | Spilletid: Ca. 30 min. | Spillere: Fra 2 deltagere og op | Sværhedsgrad: Middel til svær

“Indimellem handler det om at være lidt taktisk i forhold til om man selv skal tage spørgsmålet, eller udfordre sine modstandere, for selv at få point og måske finde ud af, hvor kloge de er om et givent emne. Den deltager der først får fem jetoner (point), vinder spillet. Ganske enkelt!”

Spillets indhold

Spillet indeholder 80 kort med 640 opgaver, 25 jetoner, en kortholder og en terning. Det er ikke ret meget men det er hvad der skal til at spille 🙂

Spillereglerne til Take It Or Leave It

Reglerne består af en enkelt side, som er samme størrelse som selve kassen til spillet. De er hurtige at læse igennem og nemme at forstå. Egentlig er det jo bare en vejledning til hvordan man spiller…

Sådan spiller du spillet

Den yngste deltager starter spillet ved at kaste terningen og dernæst forsøge at løse den opgave, som terningens farve henviser til. Selve opgaven løses ved at matche opgaven i venstre kolonne med den korrekte svarmulighed i højre kolonne.

Når terningen kastes, skal den som har kastet terningen læse en opgave højt og herefter alle fire svarmuligheder i højre kolonne.

Ved et terningekast kan et af følgende tre udfald ske

1. Terningen viser en farve – eksempelvis blå. Det er den blå opgave fra venstre kolonne, der skal indsættes i spørgsmålet foroven.

Herefter er der to valgmuligheder:

TAKE IT – Du kan vælge selv at beholde opgaven og svare. Når du har svaret, trækkes kortet op af kortholderen. Har du svaret korrekt, må der tages en jeton som point.

LEAVE IT – Du kan vælge at give opgaven videre til en anden deltager, som skal svare på opgaven. Har deltageren svaret korrekt, tager deltageren en jeton som point, men er der svaret forkert, så får du en jeton som point.

2. Terningen viser TAKE IT og du skal selv svare.

Bemærk: inden du ser kortet, vælger du selv den farve du vil svare på.

3. Terningen viser LEAVE IT og skal give opgaven videre til en anden deltager.

Bemærk: inden du ser kortet, vælger du selv den farve, som deltageren skal svare på.

Sådan vinder du Take It Or Leave It

Den deltager der først får fem jetoner (point), vinder spillet. Ganske enkelt!

Hvad synes jeg om spillet?

Take it og leave it er et sjovt spil, hvor alle kan være med.

Indimellem handler det om at være lidt taktisk i forhold til om man selv skal tage spørgsmålet, eller udfordre sine modstandere, for selv at få point og måske finde ud af, hvor kloge de er om et givent emne.

Aldersgrænsen er +15 år, hvilket er fint sat i forhold til sværhedsgraden af spørgsmålene.

Hvis man mangler et hurtigt og nemt spil, så er Take It Or Leave It et sjovt og underholdende spil.

Hvis man er typen, som godt kan lide at tage spil med på rejsen, så kan man med fordel tage Take It Or Leave It med, da kassen ikke fylder ret meget og ellers er det nemt kun at tage indholdet med, da der ikke er ret mange elementer at holde styr på.

Spillet kan også sagtens spilles i hold, hvis man foretrækker det.

Det kunne være godt med en mulighed for at købe ekstra spillekort med spørgsmål, da man hurtigt kan komme igennem den ene bunke, som hører med spillet. Ellers kan man jo selv gå i gang med at lave sine egne spørgsmål, hvis man har mod på dette.

– Christina Zamora Bugge

Christina Zamora Bugge

Jeg hedder Christina, er 30 år, Socialpædagog og bor i Randers. Jeg har en brætspils klub med 3 andre, hvor vi mødes for at spille spil sammen. Det er oftest mig, som medbringer spillene, når vi mødes, da jeg har lidt for en hver. Det er også altid mig, der introducerer til et nyt spil, da jeg køber nye spil jævnligt - eller låner spil på biblioteket, som også er blevet en mulighed/tilbud nu. Interessen for brætspil har jeg altid haft. Jeg kommer fra en familie, hvor vi altid har spillet brætspil og hvor der eksempelvis altid er et brætspil i mandelgave til jul! Jeg synes brætspil er en god måde at være social på og jeg synes det er fedt, at brætspil "er blevet in" igen.

Skriv et svar