Send e-mail

kontakt@legebyen.dk

Ring til os:

tlf.: 72 622 630

Åbningstider:

Hverdage 8:30 - 15:30

En anmeldelse af Vendespillet Med Vilde Dyr

"Spillets forberedelse og regler er simple og lettilgængelige, så spillet er hurtigt i gang. Vores søn starter og vælger to kort ved siden af hinanden. Vi skiftes et par gange og efter lidt tid, vender jeg en løve...."

Vendespil Med Vilde Dyr anmeldelse

Alder: Fra 3 år + | Spilletid: Ca. 5 – 10 min. | For 2 – 3 deltagere

Jeg får derfor et stik og vores søn udbryder ret hurtigt, efter at være kommet bagud på stik: ”far, skal vi ikke være på hold sammen?” – han synes nemlig ikke, det er så sjovt at tabe.

Vendespil igen og igen

Vi har spillet vendespil med vores søn utallige gange gennem de seneste par år. Dette vendespil består af 2 x 24 kort med billeder af naturens vilde dyr, og ifølge spilæsken anbefales det til børn på 3 år+, og kan spilles af 2-3 personer.

Kortene er af pap og tykke og virker til at være af god kvalitet. Vendespillets regler er klassiske: Alle kortene vender med billedsiden nedad, og nu skal spillerne på skift vende to kort og se, om kortene er ens.

Hvis de er ens, har spilleren fået et stik og må lægge dem ved siden af sig.

Hvis de ikke er ens, vendes billedsiden igen nedad og det er nu næste spillers tur. Spillet fortsætter, til der ikke længere er kort tilbage på bordet. Den spiller, der har fået flest stik, vinder spillet.

Spillet pakkes ud

Vores 4-årige søn er meget optaget af dyrene på kortene og laver hurtigt en leg ud af at lægge dyrene op i par, så han kan se på alle de smukke billeder af de forskellige dyr.

Vi bruger lang tid på at kigge på billederne og snakke om, hvad de forskellige dyr hedder, hvor I verden de lever og hvad de spiser.

Da vi har lagt dyrene op i par, sorterer jeg nogle par fra, så vi ikke har så mange kort at spille med. Det plejer at gøre spillet lidt mere overskueligt, og er en god måde at tilpasse spillet til forskellige aldersgrupper. Vi har 20 par og nu er vi klar!

”Far, løven er dér!”

Spillets forberedelse og regler er simple og lettilgængelige, så spillet er hurtigt i gang. Vores søn starter og vælger to kort ved siden af hinanden. Vi skiftes et par gange og efter lidt tid, vender jeg en løve.

Tidligere vendte vores søn en løve, så han er hurtig til at fortælle mig, hvor den anden løve er.

Jeg får derfor et stik og vores søn udbryder ret hurtigt, efter at være kommet bagud på stik: ”far, skal vi ikke være på hold sammen?” – han synes nemlig ikke, det er så sjovt at tabe.

Spillets udviklingspotentiale

Selvom der på spillet står 3+ og det dermed henvender sig til børn over 3 år, synes vi, at spillet har en bred målgruppe. Børn på 1 år kan få gode ting ud af spillet, da de ofte er interesserede i dyr, og sikkert kan få meget ud af at kigge på kortene og lære dyrene at kende.

Kortene kan deles op i mindre eller større grupper, så spillet bliver mere simpelt eller mere komplekst, alt efter hvem, der skal spille spillet. Der kan anvendes så lidt som 4 kort til de mindre børn, som på denne måde lærer spillet at kende på en overskuelig måde.

Vi har endnu ikke taget alle brikkerne i brug på én gang, hvormed spillets levetid forlænges betydeligt, da man kan blive ved med at udvikle på spillet ved at tilføje flere kort.

Spillet kan sagtens spilles på hold og spilles flere gange i træk. En super god julegaveidé, eller måske som adventgave, eller i en pakkekalender.

– Christian Hjortdal


Christian Hjortdal

Vi er en brætspil-tosset familie på tre: med mor, far og dreng på snart 4 år.

Vi elsker at spille spil sammen og har gjort det lige siden vores søn begyndte at snakke. Dengang var yndlingsspillet Colorama.

Senere blev spilrepertoiret udvidet med billedlotteri og vendespil til nu at være domineret af Matador Junior og ”tog-spillet” som vores søn siger: Bedre kendt som ”Ticket To Ride – First Journey”.

Mor og far er meget glade for at have ført spilleglæden videre. Selv bruger vi mange af ugens aftener i selskab med Ticket To Ride, Pandemic og Partners.

Skriv et svar