Go Samtale: Parforholdet anmeldelse

Alder: Anbefales fra 15 år | Spilletid: Ca. 30 - 60 min. | Spillere: For 2 deltagere (..eller flere) | Indhold: 1 æske med 90 kort og 270 spørgsmål | Producent: Simply Famly | Produktionsland: Danmark

"Vi kan stadig kigge forelsket på den anden hen over hverdagens kedelige trummerum, som i sig selv ikke er særlig romantisk. Vi smiler, når vi ser den anden, efter at have været fra hinanden – hvad enten det drejer som om flere dage, eller bare efter en helt normal arbejdsdag. Det er usædvanligt, og det er vi godt klar over. Vi var bare så heldige, at vi hurtigt fandt ud af hemmeligheden bag det ”perfekte forhold” – snak sammen, og snak så lidt mere..."

En anmeldelse af Go Samtale: Parforhold spillet

Min mand og jeg har været sammen i 23 år. Vi blev kærester, da vi begge var 17 år gamle. Det betyder altså, at vi har levet over halvdelen af vores liv sammen til trods for, at vi kun er 40 år gamle.

Forhåbentlig betyder det også, at vi på et tidspunkt ender med at have været sammen i måske 60-70 år, hvis vi får lov at leve så længe. Men det kræver at man arbejder på sit forhold, ikke lader stå til og prioriterer hinanden. Noget af det allervigtigste (for os) er kommunikation.

Vi kan stadig kigge forelsket på den anden hen over hverdagens kedelige trummerum, som i sig selv ikke er særlig romantisk. Vi smiler, når vi ser den anden, efter at have været fra hinanden – hvad enten det drejer som om flere dage, eller bare efter en helt normal arbejdsdag. Det er usædvanligt, og det er vi godt klar over. Vi var bare så heldige, at vi hurtigt fandt ud af hemmeligheden bag det ”perfekte forhold” – snak sammen, og snak så lidt mere.

Man skulle jo tro, at man efterhånden kender samtlige kroge af sin partner, når man har været sammen i 23 år. Men vi kan stadig blive forbavset, når vi pludselig opdager noget, vi ikke vidste fandtes.

Vi har dog også lært, at det er svært at blive ved med at opdage nye sider af sin partner, når man har været sammen i 20+ år. Go´ Samtale er en god inspiration til at få spurgt ind til områder, man ellers ikke ville have snakket om, og det kan potentielt betyde, at man bliver klogere på hinanden.

Vi har afprøvet flere forskellige af disse par-samtale-spil, og må erkende, at der er stor forskel på kvaliteten af disse. Når man har været sammen i mange år, kræver det noget særligt at finde på spørgsmål, der kan bidrage med ny viden. Spørgsmålet var jo så, om Go´ Samtale var i stand til dette.

Spillet (som egentlig mere er et ”værktøj/redskab” end et spil) kommer i en lille solid æske. Kortene indeni æsken er i særdeles tyk kvalitet og deraf slidstærke.

Der er et lille hæfte med i kassen med 7 gode råd til bedre kommunikation i parforholdet. Hvis man ikke er så god til at kommunikere normalvis, så kan det være en rigtig god ide at læse denne inden. Det er et meget lille hæfte, så det er hurtigt læst, men der står nogle gode fif til at få en god samtale.

Der er i alt 90 samtalekort og 3 spørgsmål på hver. Kortene er inddelt i følgende kategorier:
- Det inderste (vores følelser og dybe tanker om at være dem, vi inderst inde er)
- Vores hverdag (de områder som fylder vores hverdag og umiddelbare liv sammen)
- Tæt på (de udfordrende sider af parforholdet, som kan være vanskelige eller konfliktfyldte)
- Go´ sex (alt det, som har indvirkning på vores sexliv)
- Fælles retning (meningen med at være os to og den retning, vi er på vej i sammen)

Udover kortene er delt ind i 5 kategorier, så har hvert kort også sit eget tema/emne.
Under kategorien ”Det inderste” er der fx disse temaer og spørgsmål:
Taknemmelighed: - Hvilke ting vil du gerne være bedre til at sige din partner tak for?
- Hvordan giver du udtryk for, at du er taknemmelig for din partner?
- Hvad er du særlig taknemmelig over for tiden?

Under kategorien ”Fælles retning” er der fx disse:
Livsfaser: - Hvordan forestiller du dig, at jeres næste livsfase bliver?
- Hvad, tænker du, er det bedste ved jeres nuværende livsfase?
- Hvordan oplever du det at blive ældre og træde ind i nye faser af livet?

Under kategorien ”Vores hverdag” er der fx disse:
Roller: - Hvad værdsætter du ved din partners rolle i jeres hjem?
- Hvad, tænker du, har haft indflydelse på fordelingen af roller mellem jer?
- Er der noget, du ville ønske, var anderledes i jeres roller overfor hinanden?

Under kategorien ”Tæt på” er der fx disse:
Travlhed: - Hvad er noget af det første, du stopper med at gøre, når du har for travlt?
- Hvordan synes du, travlhed påvirker jeres forhold?
- Hvad er en god rytme for dig mellem at have travlt og slappe af?

Under kategorien ”Go´ sex” er der fx disse:
Variation:
- Hvilken variation af sex foreslår du, at I prøver af inden for den næste måned?
- Hvad, tror du, kan hjælpe jer med at skabe afveksling i jeres sexliv?
- Hvad betyder variation i jeres sexliv for jer?

Man bestemmer selv, hvordan man vil bruge kortene. Man kan skiftes til at trække et kort og læse op for hinanden, og enten beslutte at begge parter skal svare på spørgsmålet eller at det kun er den ene.

Man kan trække et tilfældigt kort, fra en bestemt kategori eller man kan tillade, at man må se alle igennem og vælge det, som man har mest lyst til at tale om. Det vigtigste er, at man er åben for at svare på det, som partneren ønsker at snakke om.

Vi har brugt kortene 4 gange indtil videre. Vi var en tur i sommerhus, hvor vi fandt dem frem, mens vi sad og spiste om aftenen og snuppede ligeledes 2 med fra hver kategori til en gåtur. På vej mod sommerhuset havde vi en 2 timers køretur, hvor vi også tog kortene i brug.

Der står, at det er vigtigt, man finder det frem, når man har tiden og roen til det. Det er vi enige i. Man kan komme langt omkring og hvis man har en tidsgrænse, fordi man skal nå noget andet bagefter, så risikerer man at begrænse en god snak.

Vi havde ikke sat en tidsramme eller lign. men tog bare kort indtil vi følte, at vi var færdige med at snakke. Men hvad synes vi så om det? Det er faktisk et spørgsmål, som vi selv har lidt svært ved at svare på.

Hvis vi sætter os i andres sted, så er der ingen tvivl om, at dette kan bruges af rigtig mange par også selvom man har været sammen i mange år. En del af spørgsmålene er ting, der kan ændre sig undervejs i ens liv og parforhold. Noget, som man havde et bestemt svar til for 10 år siden, svarer man måske anderledes på nu.

Hvis man tager udgangspunkt i eksemplerne ovenfor, så er dette spørgsmål ”Hvad er du særlig taknemmelig over for tiden?” og ”Hvordan forestiller du dig, at jeres næste livsfase bliver?” nogle af de spørgsmål, som kan ændre sig over tid.

En del af spørgsmålene er således ”tidsløse” og kan bruges igen og igen. Hvis man har svært ved at få taget de gode snakke, som styrker parforholdet, så er dette en genial måde at komme godt i gang med det. Eller hvis man stadig er i de første år af sit parforhold, og der stadig er mange snakke, man endnu ikke har haft.

Vi er nok et af de mest besværlige par, når det kommer til denne slags ”spil”. Vi er nemlig generelt gode til at snakke sammen og mange af de spørgsmål, som findes på kortene, er nogle, som vi generelt tager i vores hverdag. Men omvendt, hvis vi synes, det var helt irrelevante spørgsmål, så havde vi nok bare givet det videre til nogle andre, som måske kunne få bedre gavn af det. Men det gør vi ikke.

Når vi er lidt i tvivl om, hvad vi egentlig synes om det, er det jo netop fordi, at det er en kombination af spørgsmål, vi allerede har svaret på i andre lignende spil og en del af spørgsmålene er nogle, som vi selv tager op, når det er relevant, som trækker i den negative retning. Men trods det, så brugte vi alligevel en del tid på at svare på nogle af spørgsmålene og selvom vi ikke nødvendigvis lærte noget nyt på dem, så blev vi i det mindste bekræftet i nogle af de ting, som vi vidste i forvejen og vi fik en god snak om flere ting.

Der var nogle kort, som vi sorterede fra, da de ikke gav mening at snakke om. Men de spørgsmål, som vi endte med at tage tog til gengæld ofte ret lang tid at snakke om.

Spørgsmålet får nogle tanker i gang, og inden man ved af det, så er man kommet over i noget helt andet og snakker om meget mere end spørgsmålet egentlig lagde op til og vi lod bare snakken gå. Vi er ikke i nærheden af at være igennem alle kortene, selvom vi allerede har haft det fremme 4 gange indenfor ret kort tid. Så der er stadig potentiale i resten af kortene også.

Vores konklusion må således være, at vi godt kan bruge det selvom vi har kendt hinanden i 23 år, men vi bruger det måske anderledes end andre par vil gøre. Jeg vil sagtens kunne finde på at anbefale det til flere af mine veninder. For ja – let´s face it – det er oftest kvinderne, som skal hive mændene med i denne slags samtaler.

Her har kvinderne så den fordel, at det er en mandlig terapeut som har lavet det, så spørgsmålene er måske (trods alt) skrevet på en måde, som mændene bedre kan forholde sig til.

God fornøjelse til alle jer, der kaster jer ud i det.

- Joan Frederiksen

Læs også anmeldelsen af Kvalitetstid samtalespillet

Læs også anmeldelsen af Go Samtale spillet

Læs også anmeldelsen af Small Talk - Big Questions

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSimply family

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen