365 dages udvidet returret  1-2 hverdages levering  Eget lager med mulighed for afhentning  Fragt fra DKK 39,- Fri fragt ved køb over DKK 599,-  Prisgaranti før køb  +45 72 62 26 30  

Persondatapolitik (GDPR) - Voksensnak om persondata

Opdateret 08/06/2018 af Nikolai Ladefoged
Foto: Victoria Borodinova / pexels.com

Introduktion

Vi ved godt du bare gerne vil i gang med at lege. Men vi skal lige have en voksen snak om, hvad vi gør med de persondata du giver os, når du køber eller besøger os her på Legebyen.dk.

Denne persondatapolitik gælder for indsamling og behandling af personoplysninger om dig i forbindelse med din kontakt/køb hos Legebyen.dk ApS. Den dataansvarlige er Legebyen.dk ApS.

Når du selv giver personoplysninger til Legebyen.dk på vores hjemmeside, accepterer du, at disse personoplysninger bliver behandlet i henhold til nedennævnte beskrevne processer.

Når du besøger vores hjemmeside indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre indhold på hjemmesiden samt til at øge værdien af de annoncer, der vises på siden.

Ønsker du ikke at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se afsnittet Cookies) og undlade videre brug af hjemmesiden. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Cookies

Foto: Henley Design Studio / pexels.com

Vores hjemmeside bruger ”cookies” og nej det er desværre ikke den lækre slags, som man kan sætte tænderne i. Det er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål. at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Ønsker du at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering.

Hvis du sletter eller blokerer cookies, vil annoncer blive mindre relevante og optræde hyppigere. Derudover kan du risikere, at hjemmesiden ikke fungerer optimalt samt manglende adgang til indhold.

Hjemmesiden kan indeholde cookies fra tredjeparter, der omfatter:

Statistik og markedsføring
Google Analytics, Google Adwords, Google Shopping, Facebook, criteo, WisePoPs

Brugeroplevelse og kundeservice
addwish, Trustpilot, errorception, ViaBill

Socialemedier
Facebook, Google+, Instagram, LinkedIn, Pinterest, YouTube

Personoplysninger

Generelt

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores hjemmeside, indsamler og behandler vi en række sådanne informationer.

Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via hjemmesiden.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på.

I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, adresse, e-mail, telefonnummer og fødselsdato. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login, tilmelding til nyhedsbrev eller ved køb.

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen. Personoplysninger opbevares udelukkende på sikre servere inden for EU.

I praksis er det ikke muligt at etablere 100% sikkerhed, og vi kan derfor ikke garantere, at oplysningerne er helt beskyttet mod nogen, som vil lykkedes med at omgå sikkerhedsforanstaltninger og skaffe sig adgang til oplysningerne. Du afgiver herefter dine personlige oplysninger på eget ansvar, men vi har taget alle sikkerhedsmæssige foranstaltninger for at passe på dine oplysninger.

Det er kun vores medarbejdere, der har et sagligt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at udføre deres arbejde, som har adgang til dem. Alle medarbejdere er desuden underlagt tavshedspligt.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold inden for Legebyen.dk ApS og kommunikere med dig.

Periode for opbevaring

Dine oplysninger, som er indsamlet i forbindelse med din tilmelding til vores nyhedsbrev slettes, når dit samtykke til nyhedsbrev trækkes tilbage, medmindre vi har et andet grundlag for at gemme og behandle oplysningerne.

Øvrige oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når der ikke længere er et sagligt formål med opbevaringen af oplysningerne.

Perioden afhænger af karakteren af oplysningen, om oplysningerne er givet i henhold til kontrakt eller samtykke og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes, da denne spænder bredt.

Ønsker du at vide hvor længe vi gemmer netop dine data, skal du bare tage kontakt til os :).

Videregivelse af oplysninger

Dine oplysninger videregiver vi til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vores vegne.
Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet udvikling, teknisk support og forbedringer af vores hjemmeside, udsendelse af nyhedsbreve samt målrettet markedsføring, herunder re-targeting. Desuden til din bedømmelse af vores virksomhed og produkter, læs mere i afsnittet “Indsamling af kunde anmeldelser”.
Alle disse virksomheder er databehandlere for os og behandler de data, som vi er dataansvarlig for, og som du har givet os. Derfor er det vigtigt for os at passe godt på dem. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og de er underlagt fuld fortrolighed om disse.
Skriftlige databehandleraftaler er indgået med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne. Dette for at sikre, at dine data er bedst muligt beskyttet hos os og vores samarbejdspartnere.

To af disse databehandlere, Google Analytics v/Google LLC. Og Facebook Inc. er etableret i USA. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield, jfr. EU Persondataforordningens art. 45.

Kopi af Google LLC's certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI

Kopi af Facebook Inc.'s certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC

Du kan se mere om hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittene om ”Cookies” og “Transportører”. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering, markedsføring med henblik på salg samt selvfølgelig levering af eventuelle ordre.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Videregivelse til tredjeparter i videre omfang kan også finde sted, hvis dette er påkrævet i medfør af ufravigelige lovkrav eller myndighedskrav.

Indsamling af kundeanmeldelser

Som et led i hele tiden at blive bedre, sender vi dig, efter et eventuelt køb, en invitation der giver dig mulighed for at anmelde din købsoplevelse hos os, i den forbindelse videregiver vi dit navn, mail og ordrenummer til følgende virksomheder:

  • Trustpilot

Transportører

Foto: Hunderfossen Eventyrpark / hunderfossen.no

Vi bruger forskellige fragtfirmaer til at levere din ordre. I den forbindelse videregives oplysninger om dit (eller gavemodtagers) navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker til den eller de fragtfirmaer, der bruges til at levere din ordre.

Vi anvender kun fragtfirmaer, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Vi bruger nedenstående fragtfirmaer til leveringer i Danmark:

  • GLS Denmark A/S
  • Danske Fragtmænd A/S
  • K. S. T. Transport ApS
  • Interfjord Frederikshavn A/S
  • ALPI Danmark A/S
  • Møllers Møbel- og Flyttetransport

Indsigt og klager

  • Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig.
  • Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at konkrete oplysninger om dig anvendes.
  • Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig.
  • Hvis de oplysninger,der behandles om dig, er forkerte eller vildledende har du ret til at de bliver rettet eller slettet.

Hvis du har sendt en anmodning om ovenstående, har vi 4 uger til at udlevere/rette/slette oplysningerne. Når du har fået udleveret oplysninger, kan du tidligst anmode om oplysninger igen 6 måneder efter din tidligere anmodning.

Ønsker du at klage eller søge indsigt, kan du kontakte os på kontakt@legebyen.dk, eller via telefon +45 72 62 26 30.

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet, du finder deres kontaktlysninger på https://www.datatilsynet.dk/kontakt.

Få udleveret og/eller overført dine data

Du har i nogle tilfælde ret til at få personoplysninger, som du selv har givet os, udleveret i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og har ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

Skulle du ønske det, skal du blot kontakte os :).

Ansvarlig

Hjemmesiden ejes og drives af:
Legebyen.dk ApS
Mariendalsvej 19
8800 Viborg
Telefon: +45 72 62 26 30
E-mail: kontakt@legebyen.dk

Versioner

Dette er version 1 af Legebyen.dk’s persondatapolitik dateret den 08/06/2018 af Nikolai Ladefoged.