Bee-Bot & Blue-Bot anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3/5 år | Producent: TTS | Mærke: Bee-Bot / Blue-Bot

"Hvis du monterer en tegne-skal ovenpå robotten, så kan du sætte en tusch eller en farveblyant fast derpå, på den måde kan du lade robotten tegne den rute den har kørt. - Husk at robottens rute skal være ovenpå et papir eller karton når I bruger tegneskallen, så der ikke kommer streger på gulvet..."


Anmeldelse af Bee-Bot og Blue-Bot

Er du på udkig efter noget legetøj, som indbyder til mange timers lærerig leg, så er én af disse programmeringsrobotter måske noget for dig. 

Vi har undersøgt nogle af de mange sjove muligheder, der er med Bee-Bot og Blue-Bot. For at kunne vurdere de to robotter, så har jeg fået assistance af min kusines to børn, Theis på 5 år og Mie på 8 år, som med det samme var interesseret i at prøve robotterne. 

Præsentation af de to programmeringsrobotter...

Hvad er en Bee-Bot?

Bee-Bot er en gul robot som ligner en bi. Den ser venlig og rar ud. Bien måler L:13 x B:10 x H:7 cm. Den gule/sorte Bee-Bot kan huske en sekvens på op til 40 kommandoer på en gang. Selvom bi’en er en programmeringsrobot, så henvender den sig til de nysgerrige børn allerede fra 3 år.

Da vi modtog robotten, startede jeg med at lade den op, så den var klar til leg. Bee-Bot kan genoplades via det medfølgende USB-kabel, som kan sættes til en computer eller via stikkontakten, hvis man har en adapter. 

Bee-Bot har en gratis app til både iPhone og iPad. Appen er fyldt med sjove spil, hvor børnene kan øve sig i, hvordan man kan programmere den lille robot til, at komme igennem baner med sjove forhindringer. 

Theis blev straks nysgerrig og kunne næsten ikke vente med, at komme i gang med at undersøge den lille bi.

Med Bee-Bot kan børnene nemt dirigere den lille bi til at bevæge sig frem og tilbage 15 cm ad gangen. Ud over at køre frem og tilbage, så kan robotten også dreje 90 grader til begge sider. 

Efter at en kommando er udført, så bipper og blinker den rare Bee-Bot, hvilket giver børnene en god mulighed for, at tælle antallet af bevægelser og følge med i, hvordan robotten arbejder. Dette giver både Theis og Mie en forståelse af de enkelte algoritmer, mens de udvikler deres problemløsningsevner og overblik i et sjovt og spændende læringsmiljø.

Bee-Bot'en programmeres ved, at indtaste den ønskede sekvens på knapperne øverst og trykke Go. 

Der er syv forskellige knapper oven på Bee-Bot’en: en pil frem, en pil til højre, en pil til venstre og en pil tilbage. Derudover er der en pause-knap, som gør, at robotten kan sættes på en pausefunktion, hvis den eventuelt skal vente på at den anden robot er kørt forbi.

Robotten har også en Go-knap, som er til at sætte programmet i gang, samt en X-knap som er til at slette sit program, hvis man har lavet en tastefejl. 

Når børnene trykker på pilene og derefter på ”Go”, og så kører den lille bi 15 cm ad gangen, men fortsætter igennem hele det program, som børnene helt selv har programmeret robotten til at fuldføre.

Den gule Bee-Bot kan huske op til 40 inputs ad gangen, så den kan faktisk køre ret langt inden den stopper. 

Theis fik lov til at prøve sig frem og han fandt hurtigt ud af, hvordan han skulle programmere robotten. 

Han fik så meget styr på programmeringen, at han kunne få den lille bi til, at bevæge sig over og under forhindringer og fordi benene på mine spisebordsstole, helt uden at jeg skulle hjælpe. 

Bee-Bot er en rigtig sjov og anderledes aktivitet, som nemt kan kombineres med forskellige former for læring. 

Børnene bliver hurtigt trygge ved den lille robot, og deres nysgerrighed og fantasi gør blot legen sjovere.

I legen med den lille gule bi, stødte Theis på en række interessante spørgsmål.

  • Hvordan kan robotten huske hvilke knapper der er trykket på?
  • Hvordan kan den vide, at den har kørt 15 cm?
  • Hvorfor er den lavet som en bi?
  • Hvad gør den, hvis den kører ind i væggen?
  • Bliver den bange, hvis den ser andre robotter?

 

Theis havde rigtig mange gode spørgsmål og det var ikke dem alle, jeg kunne svare på. 

Udover at lege med Bee-Bot, så har vi også undersøgt den lignende model, nemlig Blue-Bot.

Hvad er en Blue-Bot?

En Blue-Bot programmeringsrobot er en lille gennemsigtig robot med bluetooth, som børnene kan programmere ved at indtaste simple kommandoer, eksempelvis ved at bruge knapperne ovenpå, på samme måde som ved Bee-Bot.

En Blue-Bot henvender sig til børn fra ca 5 år og opefter. Den måler L:13 x B:10 x H:7 cm. Den transparente robot oplader på samme måde som en Bee-Bot, altså ved hjælp af et USB-kabel. Hvis man har flere robotter, så er det også muligt at købe en ladestation med plads til flere robotter på samme tid. 

Hent Blue-Bot appen her!

Hvis man henter appen ved navn Blue-Bot, så kan barnet ikke blot programmere den lille robot via knapperne ovenpå, men det kan også gøres via appen. 

Det at den lille Blue-Bot er transparent gør, at børnene kan se hardwaren indeni. Den har samme størrelse som Bee-Bot og har de samme kommandoknapper ovenpå, men forskellen er tilføjelsen af ​​Bluetooth-kapacitet. 

Med denne Bluetooth-kapacitet bliver det nu muligt, at oprette forbindelse til Blue-Bot appen. Det er ved denne app, at Blue-Bot har den ekstra funktionalitet at dreje 45 grader. 

Mie på 8 år har set nærmere på den gennemsigtige Blue-Bot og hun forstod hurtigt, hvordan hun skulle programmere den til at køre rundt i stuen. 

Det var nemt for Mie, at indstille robottens rute via knapperne ovenpå, da hun jo også havde prøvet det på den anden robot.

Blue-Bot flytter sig også præcist 15 cm ad gangen, men kan vende sig i 45 eller 90 graders sving. 

Denne robot har også lysende øje og lyde, som eksempelvis er med til at bekræfte, at den seje robot har forstået Mie’s instrukser.

Den seje Blue-Bot kan huske helt op til 200 trin. - Det er virkelig mange, og ret imponerende!

Timevis af lærerig leg med robotter

Uanset om valget falder på en gul Bee-Bot eller den transparente Blue-Bot, så lærer robotterne børnene, at udvikle deres forståelse af retningssprog og om grundlæggende kodningsalgoritmer og programmering.

Mie og Theis legede længe med de to robotter. Vi lavede forhindringer, som robotterne kunne køre over, under og udenom.

Gennem legen kunne de få en forståelse af, at programmering er en aftalt rækkefølge af handlinger, som robotterne kan følge, hvilket kræver overblik fra den, som programmerer robotten.

Der findes forskellige tilkøbs muligheder til de to programmeringsrobotter, som kan bidrage til flere forskellige former for læring. 

En tilkøbsmulighed kunne være måtter designet til både Bee-Bot og Blue-Bot, ved hjælp af disse måtter, kan barnet/børnene forbinde læring på tværs af de forskellige pensumområder. Måtterne kan købes med alfabetet, verdenskort og meget andet, og det er derfor oplagt til at understøtte tværfaglig læring, mens barnet programmerer sin robot til at manøvrere til bestemte steder eller bogstaver på måtten.

Man kan også bruge sin fantasi og kreativitet og udvikle sin helt egen måtte eller bane, som robotterne kan køre på/igennem.

 

Interessante tilkøbsmuligheder

Der er mange sjove og interessante tilkøbsmuligheder, en anden mulighed kunne også være, at købe et sæt med skaller formet som skovle eller tegne-skaller. Det er skaller, som nemt kan sættes ovenpå begge modeller af robotter. Skovlen kan bruges til, at få robotten til at skubbe rundt med genstande, det kan eksempelvis være hvis robotten skal skubbe en lille bold igennem en bane eller placere en mønt eller lign. på forskellige felter på en af måtterne. 

Hvis du monterer en tegne-skal ovenpå robotten, så kan du sætte en tusch eller en farveblyant fast derpå, på den måde kan du lade robotten tegne den rute den har kørt. - Husk at robottens rute skal være ovenpå et papir eller karton når I bruger tegneskallen, så der ikke kommer streger på gulvet.

Til Blue-Bot kan man også tilkøbe den smarte Taktile Læser og forskellige taktilkort til at placerer i den taktile læser. 

Den blå taktile læser har plads til 10 kort, og den kan via Bluetooth bruges til at programmere robotten. 

Mie synes at det var spændende, at placere de forskellige kort i alle mulige rækkefølger, for derefter at se robotten følge instrukserne. 

Hvis man vælger, at tilkøbe den taktile læser og kort dertil, så åbner det muligheden for endnu en lærerig måde, at programmere robotten på, og dermed også flere sjove lege- og læringsmuligheder. 

 

Vores mening om de to robotter fra TTS

Vi har alle været godt underholdt med de to robotter, jeg kan godt lide de mange anvendelsesmuligheder, der er med robotterne. 

Efter at have set Theis og Mie lege og lære med de spændende programmeringsrobotter fra TTS, så er jeg positivt overrasket. Robotterne er simple og overskuelige at programmere, selv for de yngre børn, kvaliteten er god og legeværdien er høj. 

Bee-Bot og Blue-Bot er derfor en god og lærerig aktivitet til både private hjem, institutioner og skoler, hvor børnene vil nyde, at lære om robotters teknologi og de mange programmeringsmuligheder.

- Carina Lund



Hent Blue-Bot APP i Appstore

Hent Blue-Bot APP i Google Play

Hent Bee-Bot APP i Appstore

Hent Bee-Bot APP i Google Play

Anmeldelse af legetøjBee-botBlue-botTts

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen