Castelino spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende spil på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 1 år | Spilletid: Ca. 20-30 min. | Spillere: For 1 - 4 deltagere

"Vi anbefaler altså virkelig dette spil, hvis man har yngre børn som elsker at spille, hvis man gerne vil samarbejde og man har en forkærlighed for god kvalitet..."

Castelino fra Beleduc

Jeg er intet mindre end vild med Castelino. Jeg havde ingen idé om, hvad spillet gik ud på, da vi fik det hjem til test. Men jeg må sige, at det virkelig er fantastisk.

Det gælder nemlig om at spille sammen og ikke om at vinde over hinanden.

Man skal i stedet samarbejde om at vinde over kongen, og det hitter bare total herhjemme.

Det er så hyggeligt at spille sammen og kæmpe med hinanden om at vinde spillet, og så kunne give hinanden high-fives, når det lykkes at vinde sammen. Jeg elsker det! Ungerne elsker det, og så er der rigtig meget legeværdi i selve spillet, ud over blot at spille det.

Indhold i kassen og spillets regler

Spillet består af en lækker træplade med et billede af et kongerige, 2 prinser, 2 prinsesser, en konge og en terning.

Kongeslottet er placeret i midten af pladen, og op mod kongeslottet er en rød sti, der er den sti som kongen skal gå.

I hvert hjørne er et felt, hvor man skal placere de 2 prinser og 2 prinsesser, som man skal bruge i spillet.

Rundt om slottet er den gule mur, hvor man skal placere prinsernes og prinsessernes kroner.

Spillet går ud på at man, ved at slå med terningen, skal have givet prinserne og prinsesserne krone på og flyttet dem et skridt tættere på kongeslottet.

Det kræver altså fx at man slår rød 2 gange før den røde prinsesse er flyttet på plads, for først skal man slå rød, så man kan sætte den røde krone på hendes hoved, og dernæst skal man slå rød igen, for at flytte hende et felt frem, og man har først vundet over kongen, når alle kroner er placeret og prinserne og prinsesserne alle fire er flyttet på feltet ind til kongeslottet.

Hvis den røde prinsesse er flyttet på plads, og man slår rød igen, så går turen videre til næste spiller.

På terningen er ligeledes en stjerne, som er et bonus slag, hvor man man tage en tilfældig krone og sætte på den rigtige prins eller prinsesse, eller man må flytte en hvilken som helst prins eller prinsesse på plads, hvis de allerede har en krone på.

To spilvarianter

Kronerne kan placeres på 2 forskellige måder, alt efter hvilken version af spillet man gerne vil spille.

Enten kan kronernes farve prik være synlig eller den kan vende nedad. Hvis den er synlig, så skal man blot tage den rigtige farve, når man fx. slår rød, hvorimod hvis den vender nedad mod pladen, så skal man være heldig at tage den rigtige eller måske kunne huske hvor den er, hvis en anden spiller har haft vendt den.

Den sidste version giver lidt mere udfordring til spillerne, og det er klart den version, hvor kongen har størst chance for at vinde.

Hvis en spiller slår gul, så skal kongen nemlig flyttes et felt, og jo længere tid der går jo større sandsynlighed er der, for at kongen bliver flyttet helt op til kongeslottet, og man dermed har tabt spillet.

I princippet kan man være uendelig mange til spillet, da man jo samarbejder om at vinde over kongen, men et godt antal vil være mellem 1-6 spillere, så man ikke skal vente alt for længe på tur.

Vi har ofte spillet det 3 ad gangen, og så går det rimelig hurtigt inden det er ens tur til at slå med terningen.

Leg og historiefortælling

Udover at spille spillet som reglerne foreskriver, har vi også haft det fremme til almindelig leg og historiefortælling, fordi træbrikkerne virkelig er sjove bare at lege med.

De er af super god kvalitet og med lækre farver, og pladen lægger op til at man kan digte sit eget eventyr og lade prinserne, prinsesserne og kongen udleve historien.

Vi har faktisk været inde i en af vores andre spil - spillet Dragernes Skat fra HABA - hvor der er en rød trædrage, som drengene mente passede rigtig godt til deres leg med prinsesser og prinser, for så kunne prinserne jo redde prinsesserne fra kongen og dragen.

Ligeledes kan man som voksen også bruge spillet til at digte og fortælle historie fra, som man aktivt kan inddrage børnene i, fordi de kan flytte på brikkerne, som det passer til historien.

Det er bestemt ikke alle, som vil have lyst til denne del, men som dansklærer er det bestemt noget jeg kan anbefale at gøre, fordi man stimulerer børnenes koncentration og sprogudvikling, ved at lade dem være en aktiv del af fortællingen.

Man kan også opfordre dem til at fortælle deres egen historie med brikkerne, det er nogle gange nemmere at finde på og udtrykke sig, hvis man også bruger hænderne til at skabe fortællingen med.

Anbefales til yngre børn

Vi anbefaler altså virkelig dette spil, hvis man har yngre børn som elsker at spille, hvis man gerne vil samarbejde og man har en forkærlighed for god kvalitet.

Spillet er simpelt at spille, nemt at gøre klar og så har det altså flere anvendelsesmuligheder, hvis man bruger sin fantasi.

Endnu en styrke er også muligheden for at spille det alene, fordi man også selv kan vinde over kongen, men samtidig også muligheden for ikke at være begrænset af 4 deltagere, som man ellers er i en del spil.

Spillet er også så lige til, at drengene sagtens kan spille det selv, og fordi man ikke spiller imod hinanden - men med hinanden - så er det heller ikke noget de bliver uvenner over undervejs, men derimod hygger sig rigtig meget med.

- Nina Bay Jensen

Anmeldelse af spilBeleducCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen