Send e-mail

kontakt@legebyen.dk

Ring til os:

tlf.: 72 622 630

Åbningstider:

Hverdage 8:30 - 15:30

En spilanmeldelse af Combo Color

"Det er et spil i god og solid kvalitet. Spillepladerne er også fine tykke og i god kvalitet. Spillepladerne er lavet i et materiale, som gør, at man kan tegne derpå med de medfølgende whiteboard tuscher..."

Combo Color spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spillere: For 2 – 4 deltagere | Spilletid: Ca. 20 min | Priser: Nomineret til Guldbrikken for Årets Familiespil 2019

“Det er et spil i god og solid kvalitet. Spillepladerne er også fine tykke og i god kvalitet. Spillepladerne er lavet i et materiale, som gør, at man kan tegne derpå med de medfølgende whiteboard tuscher. Hos os vil det formentlig mest være et hurtigt spil, børnene kan finde frem, når de keder sig og de kan spille selv med andre børn…”

En spilanmeldelse af Combo Color

Combo Color spillet blev nomineret til Guldbrikken for “Årets Familiespil” i 2019 men vandt desværre ikke kategorien. Combo Color er et strategisk farvelægningsspil!

Udvid dit område ved at farve et mellemrum på kortet, hver gang du får turen. Men det er ikke enkle mellemrum! Lad ikke dine modstandere gætte din strategi, hvis du vil have den bedste score. Udforsk Versailles, Tokyo, Junglen og mange andre spektakulære scenerier.

Indholdet i Combo Color familiespillet

Spillet indeholder 18 dobbeltsidet spilleplader, der kan bruges igen og igen, 4 whiteboard tuscher, en svamp til at slette og en spillevejledning.

Det er en forholdsvist kort spillevejledning, men trods det så tog det lige lidt tid inden vi helt forstod, hvordan man skulle tælle point.

Det var nemt forstå, hvordan spillet skulle spilles, når man læste spillevejledningen. Til gengæld tog det lidt tid, før vi forstod, hvordan man skulle opgøre pointene. Dette skyldes, at der er forskellige muligheder for at samle point på de forskellige spilleplader.

I spillevejledningen er der sat eksempler op, som tager udgangspunkt i nogle specifikke spilleplader. Hvis man finder dem frem, mens man læser spillevejledningen, er det lidt nemmere at gennemskue. Spillepladerne er lavet således, at man kan starte med nr. 1 som er meget simpel og på den måde lære spillet bedre at kende efterhånden, som man kommer igennem dem fra første til sidste spilleplade.

Det er et spil i god og solid kvalitet. Spillepladerne er også fine tykke og i god kvalitet. Spillepladerne er lavet i et materiale, som gør, at man kan tegne derpå med de medfølgende whiteboard tuscher og derefter viske ud igen med den medfølgende svamp. Det går utrolig nemt at viske ud, efter man har tegnet derpå. Der skal ikke skrubbes, og der er intet at se på spillepladerne bagefter. Selve tuscherne var dog i vores spil ikke helt i samme kvalitet. Den ene skulle man holde på en bestemt måde, for at få den til at tegne ”ensartet”.

Om selve spillet

For at vinde spillet skal man ende med flest point, når spillepladen er fyldt helt ud.

Ender man på de samme point, deles man om førstepladsen. Der er x antal felter på hver spilleplade. På skift skal man tegne sin farve på et felt. Man skal altid starte på et af de yderfelter, som har en pil.

Derefter må man tegne på de felter, som grænser op til et felt, der i forvejen er tegnet på.

Felterne har som nævnt forskellige symboler, som giver forskellige point, men også kombinationen af de felter, man tegner på, får betydning for point.

Vores vurdering af Combo Color

På kassen står der, at det egner sig til 8-årige og opefter, tager 20 min og kan spilles af 2-4 spillere. Det er helt klart mest et børnespil.

Vores vurdering er, at det passer bedst til aldersgruppen 7- 10 år. Vores yngste spiller var 9 år. At gennemskue hvordan man får flest point, kan godt være svært for en 8/9-årig på de spilleplader, hvor der er flere måder og kombinationer at få point på.

Men hvis man som voksen spiller med, så er det nemt at hjælpe barnet med at få lidt bedre overblik.

Hvis det er børn, der spiller med hinanden, så betyder det måske knap så meget, da de ”er i samme båd”.

Til gengæld er det faktisk forholdsvist nemt (også for børnene) at tælle point bagefter. Der er på spillepladerne en regnskabsboks, som er simpel at brug. Det er let og overskueligt for børnene.

Dog skal man på den ene slags point kunne gange, og her kan jeg se, det giver god mening at man skal være minimum 8 år.

Vores vurdering er dog stadig, at man godt kan spille det fra man er omkring 6 år og opefter.

Hos os vil det formentlig mest være et hurtigt spil, børnene kan finde frem, når de keder sig og spille med andre børn.

– Joan Frederiksen

Læs også spilanmeldelsen af Complete – Gør sætningen færdig!

Læs også anmeldelsen af Årets Voksenspil 2020: Helt Blank

Læs også spilanmeldelsen af 6 Nimmt kortspillet

Joan Frederiksen

Familien Frederiksen. Vi er en familie med mor, far og 2 piger på henholdsvis 13 og 14 år. Vi voksne har altid været glade for at spille brætspil, kort- og terningspil i alverdens udgaver. Det har vi givet videre til vores børn. Dette ses bl.a. når man kigger i et af vores klædeskabe, som ikke bliver brugt til tøj, men til alle de mange spil, vi ejer – og der kommer jævnligt flere til.

Derudover har vi voksne også meget ofte spille-aften med forskellige hold venner, hvor det kun er os voksne, der spiller. Det betyder, at der er flere forskellige slags spil, vi spiller meget, afhængigt af om det er sammen med børnene eller sammen med vennerne.

Det vigtigste for os ved et godt spil:

Nemt at lære – hvis det tager for lang tid og bliver for besværligt at lære reglerne for et spil, så når vi at give op inden vi er kommet i gang, og begynder måske i stedet at lave vores egne regler.

Underholdende – et spil skal for os give et smil på læben, derfor kan vi godt lide spil, hvor vi kommer lidt på glatis og kan grine (kærligt) af hinanden.

Udfordrende og alsidigt – et godt brætspil udfordrer os på flere parametre. Vi kan godt lide at skulle tænke lidt kreativt, få forskellige udfordringer/opgaver og bruge både krop og hjerne til at gennemføre spillet. De bedste spil er så alsidige, at alle har hver deres force, uanset hvad man hver især er god til.

Yndlingsspil:

Hint,

Cranium,

7 Wonders: Duel,

Skal vi vædde

Sequence.

Skriv et svar